Çin’den corona virüsü aşısı itirafı
Sağlık, 11 Nisan 2021 17:00Çin devletine bağlı çalışan Hastalık Kontrol Merkezi bir açıklama yaparak ülkede geliştirilen corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için çalışma içerisinde olduklarını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte Çin hükümeti ilk defa aşıların mutasyona karşı etkisini sorgulamış oldu.
Türkiye’de de kullanılan Çin yapımı corona virüsü aşısı ile ilgili bir açıklama Çin’den geldi. Çin devlet kuruluşu Hastalık Kontrol Merkezi’nin Başkanı Gao Fu bugün bir açıklama yaparak Çin’in geliştirdiği corona virüsü aşılarında “bir problem” olduğunu ilk kez itiraf etti.
Çao Fu, Çin’in geliştirdiği corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için aşıları karıştırmayı ve aşıların dozlarında değişikliğe gitmeyi düşündüklerini duyurdu.
Çin basınında yer alan haberlere göre Gao Fu katıldığı etkinlikte, “Hastalık Kontrol Merkezi mevcut aşılarının yüksek olmayan etkililik oranı sorununu çözmeyi düşünüyor” dedi. Çin’de yoğun olarak kullanılan sosyal paylaşım platformu Weibo’dan kaldırılan paylaşımda ise Gao’nun yorumunun çok samimi olduğu belirtildi. Çok takip edilen Vaccines and Science isimli hesapta, “Fakat aşı olmak ülkeyi korumak için çok önemli. Aşı olmak için aşının mükemmelleşmesini bekleyemeyiz” dedi.
Gao farklı aşıları karıştırmayı ve aşılarda kullanılan dozları tekrar ayarlamayı gündeme getirirken, bunlarla birlikte değişik sonuçlara erişilebileceğini söyledi. Gao’nun açıklamaları kısa bir sürede sosyal medyada yayından kaldırılırken, Çin Dış İlişkiler Konseyi’nde küresel sağlık alanında uzman olan Yanzhong Huang, “İlk defa bir devlet görevlisi aşının koruyuculuk oranının endişe verici olduğunu söylüyor” dedi.
Financial Times, diğer aşı üreticilerinin aksine Çinli aşı üreticilerinin üçüncü faz test sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmadığını hatırlatırken bu konunun geçmişte de şeffaflık tartışmalarına neden olduğunu yazdı. Çin’in Mart ayı itibariyle 20’den fazla ülkeye aşı ulaştırdığı ve yaklaşık 40 milyon aşının diğer ülkelere gönderildiğini yazan Financial Times, “Çin’in Sinovac aşısını başarılı bir şekilde dağıtan Şili’de yeni bir corona virüsü dalgası yaşanıyor. Aşının tek dozunun yüzde 3 oranında etkisi var fakat iki doz aşı olunca yüzde 56’ya çıkıyor” yorumunu yaptı.
AŞILARIN ORANLARI DEĞİŞİYOR
Çin’de geliştirilen Sinopharm aşısının etkililik oranı daha önce yüzde 79 olarak açıklanmıştı.
Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac isimli corona virüsü aşısının ortalama koruyuculuk oranının yüzde 50.66 olduğunu yazan Financial Times, “CoronaVac’ın birinci ve ikinci fazlarındaki veriler Lancet’te paylaşıldı. Bu aşıların güvenli olduğu belirtildi” hatırlatmasını yaptı.
Sağlık, 11 Nisan 2021 17:00
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
İçmeden önce bir kez daha düşünün!
Kocaeli İtfaiyesi, Besni itfaiye ekiplerine ders verdi!
İzmit’teki Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışları sürüyor
İzmit Mezbahası’nda bayramın ilk günü 145 hayvan kesildi
Hüseyin Baş: Türkiye’de aranılan şey huzur ve mutluluktur
Deprem uzmanının evliliğinde deprem!
Kumcağız sahil yolunda bozulan noktalara müdahale
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
Özel'den Genel Başkanı üyeler seçsin çağrısı
Darıca trafiğine akıllı dokunuş
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
Çayırovalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldi
