Fabrikalarda vaka sayısı patladı
Sağlık, 10 Nisan 2021 00:26Birleşik Metal-İş Sendikası, örgütlü olduğu yaklaşık 100 fabrikada vaka sayısının son bir ayda 17 kat arttığını, özellikle Gebze bölgesi için durumun endişe verici olduğunu açıkladı.
Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinde aktif corona virüsü vaka sayısının son bir ayda 17 kat arttığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, “Metal işkolunda çalışan işçiler arasında aktif vaka sayılarının hızla arttığı görülmektedir. Bir ayda aktif vaka sayısı 17 kat artmıştır. Söz konusu sayıların katlanarak gittiği görülmektedir. Bu eğilim devam ettiği taktirde 2 hafta içinde yeni bir zirve kaçınılmazdır” denildi.
Türkiye’de 9 Mart’ta 13 bin 755 olan resmi vaka sayısı, 9 Nisan’da 55 bin 791’e yükseldi.
KASIMDA ZİRVEYE ULAŞMIŞTI
BİSAM, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerlerinde işyeri temsilcilikleri aracılığıyla, Ağustos ayının son haftasından bu yana, düzenli olarak haftalık Covid-19 vaka verilerini derliyor.
Temsilciliklerden derlenen, metal işkolunda 100 civarı fabrikanın bilgisinin yer aldığı bu verilere göre, sendikanın toplusözleşme yaptığı işyerlerinde çalışan 30 bin işçi içinde, aktif vaka sayısı 9-15 Kasım 2020 haftasında 771 vaka ile zirveye ulaşmıştı.
SON HAFTALARDA HIZLI ARTIŞ
Söz konusu sayı 1-7 Şubat 2021 tarihinde 12'ye kadar geriledi. Vaka sayısı 1-7 Mart 2021 haftasında 14 iken, bu sayı 8-14 Mart 2021 haftasında 3 kattan fazla artarak 41'e, 15-21 Mart 2021 haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 50 artarak 63'e, 22-28 Mart 2021 haftasında bir önceki haftaya göre yaklaşık iki kat artarak 117'ye, 29 Mart-4 Nisan 2021 haftasında yaklaşık iki kat artarak 238'e yükseldi.
Buna göre söz konusu fabrikalarda bugüne kadar görülen aktif vaka sayısı en az 4 bin 413 oldu. Kimi işyerlerinde Covid-19'a birden fazla yakalanan işçilerin olduğu görüldü.
BİSAM, aktif vakaların yaklaşık yüzde 45'inin Gebze bölgesinde olduğunu belirterek “Sendika üye sayısının da yoğun olduğu Gebze bölgesi için bu veriler endişe vericidir” dedi.
Sağlık, 10 Nisan 2021 00:26
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan, Altaylı'yı kuzuya çevirdi!
Doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadılar
Milli iradeye darbe ve milli irade hırsızlığı
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
Vali Aktaş’tan Avukatlar Günü mesajı
Hereke Asım Kocabıyık öğrencilerinden Cengiz Makina’ya teknik gezi
Dev kirişler 9 saatte yerleştirildi
Ehil olmayan kadrolar, ülkenin geleceğini çalıyorlar
Tokatlılar, Körfez’deki o salona sığmadı!
Büyükakın’dan Ömer Aydın için başsağlığı mesajı
Bir toplumun vicdanı en savunmasız canlılara gösterdiği merhametle ölçülür
Fiyatlar roket gibi artacak
Tramvay hattı uzatma çalışmasında tempo düşüklüğünün nedeni ne?
Gençler siyasete nasıl bakıyor?
Depoları doldurun! Yine zam geliyor
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
