Ekonomi yönetimine güvensizlik zirve yaptı
Ekonomi, 09 Nisan 2021 08:20Enflasyon oranları ve ekonomi yönetimine ilişkin vatandaşın duyduğu rahatsızlık MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına yansıdı. Araştırma sonuçlarına göre Merkez Bankası başkanının dört ayda görevden alınmasının ardından vatandaşlarda ekonomi yönetimine olan güvensizliğin yüzde 60 seviyesine geldiği ortaya çıktı.
MetroPOLL Araştırma’nın mart ayı için “halkın gündemindeki konulardan seçilmiş”, “Ayın 5 Rakamı” başlıklı raporunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Enflasyon, siyasi gerilim, Andımız, İstanbul Sözleşmesi ve Merkez Bankası alt başlıklarının yer aldığı raporda vatandaşın pek çok konuda duyduğu rahatsızlık dikkat çekti.
Vatandaşa yöneltilen sorular ile verilen yanıtlar ise şöyle:
"Sizce markette-pazarda gördüğünüz gıda fiyatları enflasyonu ne kadar” sorusuna yüzde 46.8’lik bir kısım “yüzde 40 ve üzeri" dedi.
"Son yıllarda ülkemizde insanlar arasında siyasi görüşlerden kaynaklı siyasi gerilim arttığını düşünüyor musunuz" sorusuna yüzde 63.1 “Evet, düşünüyorum” yanıtını verdi. Siyasi gerilimin artmadığını düşünenlerin oranı yüzde 28.6 olurken ‘kararsız’ların oranı 8.3. "İlköğretim okullarında, öğrenciler tarafından ‘Andımız’ın okunmasının kaldırılmasını nasıl karşıladınız" sorusuna yüzde 65.8 “Olumsuz karşıladım” derken olumlu karşılayanların oranı yüzde 24.6 oldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, ‘Andımız’ın okunmasını yasaklayan yönetmeliği iptal eden mahkeme kararını kaldırmıştı.
"Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını onaylıyor musunuz" sorusuna yüzde 52.3 “Onaylamıyorum” derken yüzde 26.7’lik bir kısım onayladığını belirtti. Yüzde 13.5’lik bir kısım ‘kararsızları’ ve ‘fikri olmayanları’ oluştururken ankete katılanların yüzde 7.5’inin İstanbul Sözleşmesi’nden haberi yok. Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleye ilişkin standartlar getiren ilk belge niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmıştı.
"Merkez Bankası başkanının dört ayda görevden alınması ekonomi yönetimine yönelik güveninizi nasıl etkiledi" sorusuna yüzde 59.1’lık bir kısım ‘güveninin azaldığını’ söyledi. Öte yandan, yüzde 22.6’yla ‘kararsız’lar, güveni artanlardan fazla.
Merkez Bankası (MB) başkanlığına 7 Kasım 2020’de atanmış Naci Ağbal, selefleri gibi Merkez Bankası kanununa aykırı olarak cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınmış, yerine uzun yıllar Halkbank’ta çalışmış eski AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu getirilmişti. Böylelikle MB başkanı 20 ayda dördüncü kez değişmişti.
Ekonomi, 09 Nisan 2021 08:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
