Vakaları gizleyerek halka yalan söylediler
Siyaset, 08 Nisan 2021 13:49Salgındaki vaka artışını değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "AK Parti kongresi bitti, salgın vakaları 30 binlere çıktı. Şimdi 54 bin. AK Parti kongreleri öncesi 15 bin ila 20 bin arasındaydı. Niye peki? Ya önceden de salgınlar 30 bin civarındaydı ama saklıyorlardı. Çünkü AK Parti kongresini doldurarak lebaleb bir kongre yapmak istiyorlardı. Salgın 30-50 bin deseler o kongreyi yapamazlardı. Öyle demediler. İkinci ihtimal AK Parti kongrelerinden sonra bu salgın arttı. Bana sorarsanız ikisi de geçerli. Halka yalan söylediler. Vakaları gizlediler" diye konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kilis ziyaretlerinin ardından Gaziantep’e geldi. Davutoğlu, Gaziantep’te sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile Gelecek Partisi İl Başkanlığı’nda buluştu. Burada yaptığı konuşmada Davutoğlu, corona virüsü salgınında vaka sayıları artışını değerlendirdi.
“Öyle bir dönemden geçiyoruz bütün dünyada salgın var ama diğer ülkelerin salgınla ilgili politikaları dolayısıyla her geçen gün salgın vakaları azalıyor” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Bir tek Türkiye’de salgın vakası artıyor. Dünyada 54 bin vaka ile en çok vaka görülen ülkelerin başındayız. Bütün olumsuzluklarda birinciyiz” dedi.
“AK PARTİ KONGRELERİ BİTTİ SALGIN ARTTI”
“54 bine vaka nasıl geldi?” diye sonra Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Salgınla mücadeleyi siyaset üstü bir mesele olarak görüyoruz” açıklamalarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
* Devlet yöneticilerinin birinci görevi halkına karşı dürüst olmaktır. Devlet yönetenlerin birinci görevi asla yalan bir bilgiyi paylaşmamalarıdır. Ne zaman Türkiye’de salgın vakaları arttı? AK Parti kongresi bitti, salgın vakaları 30 binlere çıktı. Şimdi 54 bin. AK Parti kongreleri öncesi 15 bin ila 20 bin arasındaydı. Niye peki? İki ihtimal var.
* Ya önceden de salgınlar 30 bin civarındaydı ama saklıyorlardı. Çünkü AK Parti kongresini doldurarak lebaleb bir kongre yapmak istiyorlardı. Salgın 30-50 bin deseler o kongreyi yapamazlardı. Öyle demediler. İkinci ihtimal AK Parti kongrelerinden sonra bu salgın arttı. Bana sorarsanız ikisi de geçerli. Halka yalan söylediler. Vakaları gizlediler.
* Ekim ayında bir gün çıkıp 17 bin vaka ilan ettiler. Bu halk size nasıl güvensin? Siyasetiniz için, kongredeki coşkunuz, şatafatınız için halkın sağlığını tehdit ettiniz. Virüsler herhalde dünya iktidarları arasında en çok Türkiye’deki iktidarı seviyordur. Virüsün önünü açan ikinci bir iktidar yoktur dünyada.
Siyaset, 08 Nisan 2021 13:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
