160 bin ailenin elektriği, 60 binin doğal gazı kesildi
Siyaset, 29 Mart 2021 20:16Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz yılın ilk ilk 9 ayında 100 milyon 600 bin TL’lik elektrik, 399 milyon TL’lik de doğalgaz faturasının ödenmediğini açıkladı. Bunun üzerine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “En azından pandemi sürecinde elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğal gaz ile elektriklerin açılması gerekiyor” dedi.
Sözcü’nün haberine göre, geçen yılın ilk 9 ayında 100 milyon 600 bin TL’lik elektrik, 399 milyon TL’lik doğalgaz faturasının ödenmediğini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı.
Dönmez yaptığı açıklamada, 2020’nin eylül ayı sonuna kadar Türkiye’de yaklaşık 120 bin elektrik abonesinin elektriği kesildiğini, yaklaşık 57 bin abone ise borcunu ödeyemediği için doğal gazsız kaldığını belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “En azından pandemi sürecinde elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğalgaz ile elektriklerin açılması gerekiyor” dedi.
ABONELİKLER FESHEDİLDİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Dönmez, “2020 Eylül sonu itibarıyla 269 milyon 203 bin 49 elektrik faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.4’ünün, 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğal gaz abone gruplarının yüzde 0.04’ünün aboneliği feshedilmiştir” açıklamasını yaptı.
MİLYONLARCA LİRA BORÇ
Dönmez, “2020 yılı ilk 9 ayına ait mesken elektrik abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 0.32’sine (100 milyon 683 bin 854), mesken doğal gaz abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 1.84’üne (399 milyon 8 bin 216) karşılık gelen ödenmemiş borcu bulunmaktadır” diye konuştu.
ZAMLAR DURMUYOR
Gürer, şunları söyledi: “Pandemide her kesim büyük gelir kaybı yaşadı. Ekonomik anlamda geçim sıkıntısı hat safhada zamlar durmuyor. Elektrik, doğalgaz fiyat artışları vatandaşa daha az elektrik ve doğal gaz kullandırıyor.”
“İKTİDARIN YÖNTEM GELİŞTİRMESİ GEREKİR”
AKP’nin vatandaşı battaniye ve yorgan ile ısınmaya ve daha az elektrik tüketmeye zorlayan bir ekonomik buhrana neden olduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Buna rağmen elektrik ve doğalgaz ödeyemediği için sözleşmesi feshedilenlerin sayısı artıyor. Yeniden açmaya kalksa o da ayrı bir külfet. En azından pandemi sürecinde elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğalgaz ile elektriklerin açılması için iktidarın yöntem geliştirmesi gerekir” dedi.
Siyaset, 29 Mart 2021 20:16
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
10 yıl içinde bu meslekler tarih olacak!
Emekliye ek zam ocak ayına sarkabilir
Kapanca Festivali’nde coşku 3’üncü günde zirveye çıktı
Gölcük Değirmendere’de Aquapark sizi bekliyor!
Kocaeli’de Saadet Partili yönetici canına kıydı!
Vatandaşın borcu katlandı! Milyonlar icra takibinde
Başkan Hürriyet’ten 28 Haziran mesajı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın İzmit
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, 28 Haziran’ı unutmadı!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
