Bütün cezalar iptal edilmeli
Siyaset, 25 Mart 2021 22:13CHP'li Engin Altay, dün gerçekleştirilen AKP kongresinde salgın tedbirlerinin hiçe sayılmasına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır." dedi. Erdoğan'a bir ceza verilmiyor ise maske mesafe nedeniyle yazılan bütün cezaların iptal edilmesini talep ediyorum. Etmezseniz, bu millete hakaret etmiş olursunuz dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP kongresinde koronavirüs önlemlerinin hiçe sayılmasına tepki gösterdi. Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır" dedi.
Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, iktidarın meydanlarda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, Erdoğan'ın dün AKP kongresinde söylediği "Türkiye'yi şaha kaldırdık" ifadesinin "büyük bir pişkinlik", "Meydanlarda ve kürsülerde verdiğimiz sözleri yerine getirdik" sözlerinin ise "büyük bir yalan" olduğunu söyledi.
AKP kongresindeki koronavirüs önlemlerini eleştiren Altay, "Halkın sağlığını tehlikeye atmak suçtur. Bankta oturan karı kocaya, iki arkadaşa ceza yazan devlet, dün neredeydi, çok merak ediyoruz" ifadesini kullandı.
Bilim Kurulu üyelerinden bir tanesinin bile çıkıp "Bu olmaz arkadaş" demediğini belirten Altay, "Salgında üçüncü pikin sorumlusu bence Erdoğan'dır. Erdoğan, halkın sağlığını tehlikeye atmaktan cezalandırılmalıdır. Erdoğan'a bir ceza verilmiyor ise maske mesafe nedeniyle yazılan bütün cezaların iptal edilmesini talep ediyorum. Etmezseniz, bu millete hakaret etmiş olursunuz" değerlendirmesini yaptı.
CAHİT ÖZKAN'A TEPKİ
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın insan aklını ürkütecek açıklamalar yaptığını söyleyen Altay, "Kongredeki görüntüler, kameraların yatay çekim yapmasından kaynaklanmış. Vay anasını. Bu millet aklıyla alay edilmesinden hoşlanmaz. Bu milleti küçümsemedir, milletle dalga geçmedir. Bu çok ayıp. Hiçbir siyasi ahlaka sığmaz" diye konuştu.
Sağlık çalışanlarına ve onların fedakarlığına vefasızlığın ötesinde bir saygısızlık yapıldığını kaydeden Altay, "Erdoğan caka satsın diye sağlık çalışanlarının hayatıyla kumar oynuyorsunuz" dedi.
Altay, okulların "aç kapa oyuncağına dönüştüğünü" ifade etti.
"BİR GECEDE ZENGİNLER TÜRÜYOR"
Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmadan 450 milyon dolar satın alındığını, bu alıcıların yüz kişiyi geçmeyeceğini dile getiren Altay, "Yeni devlet soyma modeli, kur manipülasyonu. Bir gecede zenginler türüyor. Devleti bu kadar talan ettikten sonra beyefendi milletin yastık altındaki kefen parasına, küçük birikimlerine gözü dikti. Olsa, dükkan senin ama yok" ifadesini kullandı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Cumhurbaşkanı'nın Montrö Boğazlar Sözleşmesi, AİHM Sözleşmesini de iptal edebileceğini söylediğini aktaran Altay, "TBMM Başkanı'nın yasama yetkisini tek adama altın tepside sunması beni incitiyor. Meclis Başkanı'nın, bu ucube sistemin şövalyeliğine soyunması beni incitiyor, işine baksın. Yasamaya sahip çıksın. TBMM Başkanının ilk işi TBMM'nin hukukunu korumaktır. Yetkileri saraya devretmek, peşkeş çekmek değildir" dedi.
"CEMAAT VE TARİKATLAR SİYASETE GÖZ DİKTİĞİ ANTAN İTİBAREN TEHDİTTİR"
Bir gazetecinin "Harp okullarına giriş koşullarını belirleyen yönetmeliklerden 'irticai faaliyetin' çıkarılmasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Altay, bunun irticai faaliyetlere prim verecek bir tutum olduğunu söyledi. Altay, "Cemaat ve tarikatlar siyasete göz diktiği andan itibaren tehdittir. Siyasete uzak durdukları sürece herkes inancını istediği gibi yaşayabilir. Cemaat tarikat örgütlenmesi üzerinden devlette yer tutma, koltuk kapma, yönetimi ele geçirme niyetleri varsa devletimiz ve cumhuriyetimiz için en büyük tehdit odur" diye konuştu.
Siyaset, 25 Mart 2021 22:13
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çenesuyu’nda Özgür Özel’li açılış
Kocaeli ihracatta ikinci sırada
İzmit’te Zeynep Karaduman'ın el işi ürünleri kapış kapış
Başkan Büyükakın o yatırımları yerinde inceledi
Karamürsel'de Özgür Özel izdihamı!
Tahtalı’da tarımsal üretime sulama desteği
CHP’de Beyhan Korkmaz Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı oldu
İş insanı Yıldırım Diliskelesi Spor Kulübü festivalinde elini cebine attı!
Ekrem İmamoğlu, Akın Gürlek'e meydan okudu!
Körfez’deki o cadde göz kamaştıracak!
Özgür Özel, Nail Çiler’in kulağına ne fısıldadı?
CHP'nin demirbaşları YENİ Parti'ye mi götürüldü?
Kocaeli’de Pazar günü ulaşım ücretsiz!
Köksal Şakar: 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun
Melih Gökçek servetini kaçırdı mı?
Bir dev şirket daha iflasla karşı karşıya
Büyük zafer çifte konserle taçlanacak
Kaza tespitlerinde teknoloji devreye sokulacak!
Başiskele’deki o cadde 15 gün trafiğe kapatıldı
Mehmet Avcı’dan bir kez daha Atatürk ve Cumhuriyet çağrısı geldi
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan 30 Ağustos mesajı
Elektrikli araçlardaki tehlike
Milli eğitim ve ulus devlet hedef alınıyor
Evrem İşitme Cihazları Körfez’de de hizmette
Beklenen İstanbul depremi ile ilgili yeni açıklama
Vali Aktaş, AKP İl Başkanı Talus’u ağırladı
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Kocaeli Ultra, 29 Ağustos’ta Kartepe’de yarışacak!
Süleyman Soylu doğruyu söyleyenlere yalancı mı dedi?
Başkan Bıyık Darıcalıları gurur ve coşkuyu birlikte yaşamaya davet etti
Dilovası’nın Şükrü amcası son yolculuğuna böyle uğurlandı
Hayır diyememe psikolojisi!
Gölcük'te dev spor kompleksi inşaatı ne durumda?
Kocaeli vekili Gergerlioğlu Temmuz ayında da arı gibi çalıştı
Erdoğan o görevde kalmak için yine sistemi değiştirecek!
Esnafın vergi ve SGK borcu engeli kaldırıldı
Çenesuyu’nun yeni binasını Özgür Özel açacak
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
