Bakanlığın Hızlı Tren Projeleri’ne cevabı!
Siyaset, 22 Mart 2021 02:17CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Hızlı Tren Projeleri’nin neden hala bitmediği ile ilgili verdiği soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cevap verdi.
Hızlı Tren Projeleri’nin ne zaman biteceğini Bakanlık’ta bilmiyor!
Konu üzerine açıklama yapan Tarhan; “Uzun yıllardır inşaatı süren Hızlı Tren Projeleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiğimiz soru önergesinin cevabında, Bakanlık projelerin ne zaman biteceğine dair bir bilgi vermemiştir. 2012 yılında tamamlanması öngörülen Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi ve 2016 yılında tamamlanması öngörülen Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Projesi hala tamamlanmamıştır. Bitiş için verdikleri tarihin üzerinden çok uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala hizmete açılmamıştır. Bakanlık soru önergesine verdiği cevapta bu projelerin uzunlukları, kaç tane köprüye sahip oldukları gibi detayları anlatmış ancak önergedeki sorulara cevap vermemiştir. Gelen cevapta bu projelerin neden bitirilmediğine veya ne zaman bitirileceğine dair bir bilgi yok. Sorduğumuz sorulara net cevaplar alamıyoruz. Bu projelerin ne zaman bitirilip hizmete açılacağı belirsiz!” dedi.
Gebze Metrosu 2023 yılında hizmete açılacak!
Tarhan; “Bakanlık 2018 yılında tamamlanması gereken Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi için Mayıs ayında, Gebze-Darıca Metro Hattı’nın ise 2023 yılı sonunda hizmete açılacağını bildirmiştir. Birçok kez tarih verilip bu projeler bir türlü bitirilmedi. Bu projelerin de söz edilen tarihte hizmete açılacağı muamma. İnsanları ucuz ve güvenli ulaşım vaadiyle oyalıyorlar. Rant elde edecekleri bir alan olsa derhal bitirirler ancak halkın faydasına olacak işleri sürekli erteliyorlar” dedi.
Sözlerini sürdüren Tarhan: “Son zamanlarda verdiğimiz soru önergelerine sağlıklı cevaplar alamıyoruz. Hızlı Tren Projeleri’nin maliyet farklılıklarının nedenini sorduk ancak Bakanlık cevap dahi vermedi. Soruları seçerek cevaplıyorlar, verdikleri cevaplar da sorulan sorunun cevabı değil. Bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Halkı doğru bir biçimde bilgilendirilmek bizim görevimizdir” dedi.
Siyaset, 22 Mart 2021 02:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
İçmeden önce bir kez daha düşünün!
Kocaeli İtfaiyesi, Besni itfaiye ekiplerine ders verdi!
İzmit’teki Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışları sürüyor
İzmit Mezbahası’nda bayramın ilk günü 145 hayvan kesildi
Hüseyin Baş: Türkiye’de aranılan şey huzur ve mutluluktur
Deprem uzmanının evliliğinde deprem!
Kumcağız sahil yolunda bozulan noktalara müdahale
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
