Araç sahipleri dikkat artık öncelikli olacak
Polis & Adliye, 20 Mart 2021 19:43Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla araç muayene istasyonlarına ve öncelikli işlemlere ilişkin bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre randevu ile çalışan istasyonlarda engellilere ve tekrar muayenelere öncelik verilecek. Araç, muayene tekrarına kaldıysa sahibinin, talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilecek. Muayene tekrarlarına ilişkin randevular toplam muayene oranının yüzde 35'ini, periyodik muayenelere ilişkin randevular da 65'ini geçemeyecek.
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu; Adalet, Maliye ve İçişleri bakanlıkları ile araç muayene istasyonlarını işleten Tüvturk’e dağıtımı yapılan bir genelge yayımladı. Ulaştırma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü başlıklı genelgede, yurttaşlardan gelen talepler, sahadan edinilen deneyim, gelişen koşullar ve karşılaşılan sorunlar çerçevesinde bir süre önce araç muayene istasyonlarına ilişkin yönetmeliğin revize edildiği anımsatıldı.
Genelgeye göre araç muayene hizmetlerinin mevzuatta uygun yerine getirilmesi için şu esas ve usuller belirlendi: - Randevu ile çalışan muayene istasyonlarında muayene tekrarları randevu ile yapılır. Muayene tekrarlarının randevuları öncelikli olarak verilir. Araç sahibinin talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilir. -Muayene tekrarlarına ilişkin randevular toplam muayene oranının yüzde 35'ini, periyodik muayenelere ilişkin randevular yüzde 65'ini geçemez. -
Muayene tekrarı randevuları için talebin yüzde 35'ten az olması durumunda kalan miktar için periyodik muayenelere randevu verilebilir. Aynı şekilde, periyodik muayene randevuları için talebin yüzde 65'ten az olması durumunda kalan miktar için muayene tekrarlarına randevu verilebilir.
-
Sadece randevuyla çalışan istasyonlarda, üzerinde değişiklik yapılan, muayene süresi geçirilen, özel muayene yaptırılması zorunlu olduğu halde yaptırılmaması nedeniyle idari ve cezai müeyyide uygulananlar ile engelli vatandaşlara ait araçların muayenesi için verilen randevu süresi 7 günü geçemez.
-Yetkili trafik zabıtasınca muayeneye gönderilenler hariç araç muayene istasyonlarında tespit muayeneleri de randevu ile yapılır. -
Ambulans, itfaiye araçları, afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar, engelli vatandaşlara ait araçlar ve muayene tekrarına gelen araçların muayeneleri öncelikli olarak yapılır.
-Ambulansların muayene işlemlerinde; sedyenin bir koltuk olarak değerlendirilmesi, ilkyardım çantası istenilmemesi ve hasta mahremiyeti amacıyla takılan buzlu camların herhangi bir kusur olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. -Büyükşehirlerde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) veya diğer yerlerde ilgili trafik komisyonları kararları gereğince uygulanan ve aracın rengini değiştirecek nitelikte olmayan renkli kuşaklara sahip ticari araçların muayenelerinde, bu kuşakların araç tescil belgelerine işlenmesi koşulu aranmaz.
-Araç muayenesine başlanılabilmesi için trafik tescil belgesinin aslının bulundurulması zorunlu. Muayene öncesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı sistem sorgulamasında aracın vergi borcunun bulunmadığı tespit edilecek. Geçerli karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi (bu poliçe, istasyonda yapılan elektronik sistem sorgulamasında aracın geçerli bir poliçesinin bulunduğu görüldüğünde aranmaz),tadilat muayenelerinde yetkili mühendisçe çizilen onaylı tadilat projesi ve hesaplamalarının ibraz edilmesi gerekiyor.
Polis & Adliye, 20 Mart 2021 19:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
