Eskişehir’den İzmit’e 500 adet dut fidanı
Gündem, 15 Mart 2021 10:30İzmit Belediyesinin üreticiyi desteklemek ve ipek böcekçiliğini canlandırmak için hayata geçirdiği projeye en büyük destek 500 dut fidanı gönderen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.
İzmit Belediyesinin ipek böcekçiliğini geliştirerek üreticilere yeni iş sahası oluşturmak için Süleymaniye Mahallesi’nde oluşturacağı dut bahçesine en önemli destek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Ülkenin birçok kentinde üreticilere fidan desteği veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerle yaptığı işbirliğini İzmit’e gönderdiği dut fidanıyla da sürdürdü.
TOPRAKLA BULUŞUYOR
İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen 500 adet dut fidanı Çarşamba günü toprakla buluşacak. İpek böceklerini besleyecek olan dut ağaçları kısa süre sonra üreticinin önemli gelir kaynakları arasında yerini alacak. İzmit Belediyesi tarımsal kalkınma, katma değeri yüksek alternatif iş imkanı ve bölgemizde yok olma sürecine giren ipek böcekçiliğini canlandırma amacıyla özellikle kadın ve gençlere ipeğin değerini hatırlatacak.
5 DÖNÜME DİKİLECEK
5 dönümlük dut bahçesinde yetiştirilecek olan 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanıyla ipek böceklerine besin sağlanacak. Gelecek yıl ise böcek besleme evi yapılacak. Dut bahçesi ve böcek besleme evi alanında üreticilere eğitimler verecek olan İzmit Belediyesi uygun koşulları sağlayan çiftçilere tecrübe kazanmaları için proje alanında üretim yapma seçeneği de sunacak.
PROJE HIZLI İLERLİYOR
Diğer tarımsal faaliyetlere hiçbir yönden engel olmayan, sermaye istemeyen, çevreye zarar vermeden ve doğal kaynaklarını koruyarak, her yaştan aile bireylerinin üretimin tüm aşamalarında yer alabileceği ve 35 - 40 günlük sürelerde yüksek kazanç sağlayan ipek böcekçiliğinde koza üretimi oldukça kolay. İpek sanayisinin ham ipek ve ipek ipliği ihtiyacının yurt içinden karşılanmasında da etkin rol üstlenecek proje hızlı adımlarla ilerliyor.
.gif)
Gündem, 15 Mart 2021 10:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
