Sürücü kurslarının teorik eğitimleri uzaktan verilecek
İş Dünyası, 15 Mart 2021 06:54Kocaeli Ticaret Odası’nın, sürücü kurslarının teorik eğitimlerinin “uzaktan” verilmesi ile ilgili başvurusu kabul edildi.
Kocaeli Ticaret Odası, sektörlerin pandemi nedeniyle uğradıkları kayıpları en aza indirmek, sosyal ve ticari sağlığı muhafaza etmek adına yürüttüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Bu amaçla sayısız girişimde bulunan KOTO, en son Bilişim, Eğitim ve Büro Malzemeleri Grubu’nun yer aldığı 15. Meslek Komitesi’nin ‘uzaktan eğitim’ talebi için Kocaeli Valiliği nezdinde harekete geçmişti.
UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ
4 Ocak 2021 tarihinde kapalı sınıf ortamında yüz yüze eğitime başlayan “teorik ders eğitimlerinin” pandeminin seyri göz önünde bulundurulduğunda yeniden “uzaktan eğitim”e dönüştürülmesini talep eden KOTO’nun bu talebi karşılık buldu. 12 Mart 2021 tarihli Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları uyarınca, İlimiz genelinde faaliyette bulunan özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarının teorik ve uygulama eğitimleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nca yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiş olmakla birlikte, yeni bir karar alınıncaya kadar salgın tedbirleri kapsamında belirtilen kursların teorik eğitimlerinin uzaktan yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
BAŞKAN BULUT’TAN AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR
Konu ile ilgili açıklama yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Covid’19 kısıtlamaları dikkate alındığında buralarda eğitim alacak kursiyerlerin kapalı sınıf ortamında düzenlenecek yüz yüze eğitime devam sağlama imkanına sahip olmadıkları, aynı zamanda kamu ve özel sektör çalışanı olan kursiyerlerin mesai çıkışı ile birlikte derslere yüz yüze katılmaları halinde ders çıkışlarının yasak başlangıç saatlerine denk geldiği ve ikametlerine ulaşımlarında toplu taşıma sıkıntısı yaşayacakları, sağlık riski oluşturacak şekilde insan yoğunluğuna sebep olabilecekleri 15. Meslek Komitemizin konu ile ilgili hazırladığı raporla Odamız yönetimine iletilmiştir. Kocaeli Valiliği nezdinde gündeme getirdiğimiz talebimizin onaylanmış olması başta şehrimiz ve sektör adına sevindiricidir. Sayın Valimiz, her zaman olduğu gibi böyle bir süreçte de esnafın, sektörün sesine kulak vermiş, aldığı bu kararlarla pandeminin frenlenmesine bir kez daha katkı sunmuştur. Sağlıklı ticaret ve eğitimin önünü açan Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a destekleri, 15. Meslek Komitemize ve 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyemiz Yıldırım Yılmaz’a da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
.jpeg)
İş Dünyası, 15 Mart 2021 06:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
