Zeytinoğlu şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Ekonomi, 15 Mart 2021 07:14T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine göre; bütçe gelirleri yüzde 38.8 artışla 119.58 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 3.1’lik artışla 96.41 milyar TL olarak gerçekleşti. Şubat ayında bütçe 23.17 milyar TL fazla verdi.
Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Şubat ayında bütçe giderlerindeki artışın yüzde 3.1 ile enflasyonun altında tutulduğunu görüyoruz. Gelirler tarafında ise, yüzde 38.8’lik artış var. Bütçe gelirlerindeki artışın giderlerdeki artışın üzerinde olması dolayısıyla bütçe şubat ayında 23.17 milyar TL fazla verdi. Şubat ayında verilen bütçe fazlası ile, ilk iki aylık bütçe açığı 980 milyon TL’ye gerilemiş oldu.” dedi.
Bütçe gelirleri ve giderlerinin alt kalemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda, giderler kalemindeki, mal ve hizmet alımları, sermaye giderleri ve borç verme giderlerindeki azalışlar giderler kalemindeki artışı sınırlayan bir etken oldu. Gelirler tarafında ise bütçeye en fazla katkı sağlayan vergi gelirlerinde şubat ayında gerçekleşen yüzde 37.2’lik artışın gelirler kalemini önemli ölçüde artırdığını görüyoruz. Şubat ayında vergi gelirleri 98.4 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi gelirlerinin alt kalemlerine baktığımızda, şubat ayında, gelir ve kazanç üzerinden alınan vergilerin yüzde 37.4, dahilde alınan mal ve hizmet vergilerinin yüzde 26.7, uluslararası ticaretten alınan vergilerin yüzde 49.2 oranında arttığını görüyoruz.” dedi.
Ekonomi, 15 Mart 2021 07:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ramazan ayı, kazancı artırma değil; bereketi çoğaltma ayıdır
Avrupa'da en düşük emekli maaşı Türkiye'de
Demirtaş’ı Erdoğan tahliye etmez
Erdoğan, DEM'lileri ağırlayacak!
Danimarkalı şampiyonlar İzmit’te
Başkan Büyükakın’ın makam odası boş kalmıyor
Çayırovalı yüzücüler 27 madalya kazandı
Gebze Ticaret Odası, ilk 1000 ihracatçı listesinde yer alan firmaları ödüllendirecek
Derince’de Sevgililer Günü nedeniyle hediyelik eşya stantları kurulacak
Eski Dostlar, 404’üncü kez buluştu!
Akaryakıta bir zam daha geliyor!
Özgür Özel'den sert sözler
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Sanayi üretim endeksinde gerileme bekliyoruz
Tramvay hattında Gar ve Halkevi durak platformları nasıl uzatılacak?
Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım: Sabaha kadar yollardalar
Siyasal İslam, Kemalizm'e kaybetti
KOÜ Umuttepe’de Otoparkın ilk katı hizmete alındı
İzmit Belediyesi psikolog, diyetisyen, aşçı ve aşçı yardımcısı alımı yapacak
Muhalefetin adayları Erdoğan'a fark atıyor!
Erken seçim kapıda mı?
Tramvayın beton taşıyıcı ayakları böyle görüntülendi
Başkan galibiyete çok sevindi
Elinizde altın, gümüş varsa satın!
Dinler farklıydı ama dertler aynıydı
Özgür Özel az bile söylemiş!
Halkın yüzde 60'ı ekonomik krizin nedeni Erdoğan dedi!
Başkan Gökçe derneklerin yine yanında oldu
Randevu sistemi çöküyor, vatandaş sağlığa erişemiyor!
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı
Dilovası faciasının iddianamesi yeniden düzenlendi
Başkan Hürriyet’ten Safi Et Kebap’a hayırlı olsun ziyareti
Körfezli Rafet Kick Boksta Türkiye şampiyonu oldu
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar, Serdar Mahallesi’nde böyle karşılandı
Muhtar Güngör Saner 91 yaşında vefat etti
Gölcük kuzey yan yol trafiğe açıldı
Bu millî bir ayıptır; bir beka meselesidir!
AKP’nin en zayıf noktası
Kocaeli’de sıfır atıkta 2026 yol haritası belirlendi
Kandıra’da vefa İstanbul’da bir semt değil! Milli Görüşçüler yıllar sonra buluştu
