Yazar kasa fırlatacak şu an 1 milyon kişi var
Siyaset, 01 Mart 2021 17:23Ekonominin kriz dönemlerinden yüz kat daha kötü olduğunu söyleyen Usta ''Ecevit döneminde 1 tane yazar kasa fırlatıldı. Şu anda 1 milyon tane yazar kasa fırlatacak insan var etrafta ama hiç kimse korkudan yapamıyor'' dedi.
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal 42'de yayınlanan Sümen Altı programına konuk oldu. Şu an yaşanan ekonomik durumla Bülent Ecevit başbakanlığındaki 2001 krizini karşılaştıran Usta Türkiye'de esnafın bu denli sıkıntıya düştüğü bir dönemi hiç yaşamadığına dikkat çekti. İktidarın esnafa yönelik yardımının yetersizliğine vurgu yapan Erhan Usta, il ziyaretleri sırasında yaşadığı konuşmaları hatırlattı. Usta, ''Bir esnaf devletten 1750 lira yardım almış. Ancak ödemesi gereken vergi ve prim borcu ise 6 bin lira. Bir başka esnaf ise 'Köydeki ineğimi satarak bu ayı kurtardım. Gelecek ay satacak bir şeyim de yok' diyor. Devlet dengeli olmak zorunda. Esnaf kredi borcunu ödeyemiyor. Dükkanını zararla kapatıyor'' dedi.
Ekonomide yaşanan sorunların hepsini pandemiye bağlamanın doğru olmayacağını ifade eden İYi Partili Usta, esnafa yönelik kısıtlamaların anlamsızlaştığına da dikkat çekti. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin içeriye müşteri alamadığnı söyleyen Usta, ''Birçok esnaf imkanı olmasına rağmen dışarıya masa kuramamaktan şikayetçi. Açık havada masa kurulmasına izin verilirse esnaf da rahat eder'' diye konuştu.
2001 krizinin ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa fırlatan esnafı hatırlatan Usta, "Uzun süredir Türkiye ekonomisi kötü yönetiliyor. Türkiye'de ekonomi, geçmiş kriz dönemlerine göre yüz katı daha kötü. Konuşamıyorsunuz. Kimse bir şey söyleyemiyor. Ana akım medya, büyük ölçüde iktidarın kontrolünde. Bunlar konuşulamıyor. Geçmişte biliyorsunuz Ecevit döneminde 1 tane yazar kasa fırlatıldı. Şu anda 1 milyon tane yazar kasa fırlatacak insan var etrafta ama hiç kimse onu yapamıyor. İnsanların kendi sıkıntılarını anlatmaktan dahi çekindiği bir ortam var. Bugün, eşi 3 gündür ay çiçek yağı istediği halde evine yağ alıp götüremeyen esnaf var" dedi.
2001 ekonomik krizinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in önüne Başbakanlık önünde yazar kasa fırlatan esnaf Ahmet Çakmak, 2019 yılında Sözcü gazetesine verdiği röportajda, "Şu an Ecevit'i andığım zaman tüylerim diken diken oluyor, gözlerim buğulanıyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum Ecevit'i özledim, en az 20 defa da mezarını ziyaret ettim" demişti. Çakmak, "2019 yılında bu şekilde bir eylemi gerçekleştirebilir miydiniz?" sorusuna ise, "Mümkün değil" cevabını vermişti.
Siyaset, 01 Mart 2021 17:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
