Halkın 3'te 2'si işler yanlış gidiyor diyor
Gündem, 27 Şubat 2021 09:36Yapılan son araştırma Türkiye’de halkın global ortalamalardan ayrışarak virüsten çok işsizlik ve yoksulluktan endişe ettiğini ortaya koydu. Ipsos’un yaptığı araştırmada Türkiye yoksulluğun 1. sorun olarak görüldüğü ilk 5 ülke arasına girdi.
Global araştırma şirketi Ipsos'un 27 ülkede insanların endişelerini ortaya koymak üzere yaptığı son araştırma, Türkiye'de vatandaşların yüzde 65'inin ülkede işlerin yanlış yöne gittiğini düşündüğünü ortaya koydu.
Şubat 2021 tarihli “Dünyayı neler endişelendiriyor” başlıklı araştırma, son bir yılın en kötümser sonuçlarını verdi.
Araştırma, Türkiye'de vatandaşların global ortalamalardan ayrışarak işsizliği ve yoksulluğu koronadan çok daha büyük bir endişe kaynağı olarak gördüğünü gösterdi.
Araştırmanın global sonuçlarına göre, insanların yüzde 50'si bugün en önemli sorunun Covid-19 olduğunu düşünüyor.
İşsizlik, global çapta yüzde 37 ile en önemli sorun olarak görülen ikinci konu.
Yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizlik ise global olarak yüzde 27 ile en önemli sorun olarak görülen üçüncü konu.
Araştırmaya göre Türkiye'de ise corona virüsün en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı global ortalamanın oldukça gerisinde, yüzde 33.
Ipsos araştırmasına göre Türkiye'de en büyük endişe işsizlik. Türkiye'de işsizliğin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı global ortalamanın oldukça üzerinde, yüzde 44.
Türkiye'de yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı da yine global ortalamanın çok üzerinde, yüzde 36 seviyesinde.
Araştırmada katılımcılara, “Size göre ülkenizde işler doğru yönde mi ilerliyor yanlış yönde mi” sorusu da yöneltildi.
Türkiye'den katılımcıların yüzde 65'i bu soruya “Yanlış yönde” yanıtı verdi.
Araştırma verilerinde tüm dünyada bu soruya verilen yanıtların son bir yılın en ‘kötümser' seviyesinde olduğu da vurgulandı.
Vatandaşa göre en büyük sorun işsizlik ve fakirlik
TÜM dünyada işsizlik önemli bir kaygı konusu. Ancak Türkiye, bu noktada birçok ülkenin önünde yer alıyor.
27 ülkeyi kapsayan araştırmada İtalya, Güney Afrika, İspanya, Güney Kore ve Malezya'nın ardından Türkiye işsizliğin en önemli sorun olarak görüldüğü 6'ncı ülke.
Yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin en önemli sorun olduğu düşünülen ilk 5 ülke ise Rusya, Macaristan, Şili, Japonya ve Türkiye.
Gündem, 27 Şubat 2021 09:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vurgunun araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
