Hizmet-İş'ten İzmit sözleşmesi açıklaması
Gündem, 25 Şubat 2021 02:32Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi Bektaş A.Ş ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ersoy konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; Dün İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme bizim ilçe belediyelerinde imzaladığımız sözleşmelerin bir taklididir. Ancak imzalanan sözleşme günlerdir sır gibi saklanarak işçilere umut pompalamaya çalışılmıştır.
İzmit Belediyesi yönetimi tarafından zorla belediye önüne taşınan işçilere, diğer ilçe belediyelerinde imzalanan sözleşmelerin kopyası dışında hiçbir şey sunulmamıştır. İzmit belediyesinde çalışan arkadaşlarımız belediye önünde gerçekleştirilen törende bol bol şov, ağlama, karalama ve manipülasyondan başka bir şey görmemiştir.
Kocaeli’de 12 ilçe belediyelerin içinde sanki İzmit belediyesi dışında başka hiçbir belediye bu zammı vermemiş gibi algı ve kurgu oluşturulmuştur. Bu da yetmezmiş gibi törende "300 milyon bütçesi olan bir belediye başkanımız bu zammı veriyorsa 3 milyar bütçenin başında olursa ne vereceğini tahmin edemiyorum" ifadeleri ile işçinin ve milletin aklıyla alay etmişlerdir.
300 milyon bütçesi olan İzmit belediyesi'nde, 150 milyon bütçesi olan ilçe belediyelerinde yaptığımız sözleşmeler kadar zam yapılmadığı ortadadır.
Sözleşme töreninde emekten, işçilikten, işçi bir babanın çocuğu olmaktan dem vurulmuş, ancak sık sık bu sloganları atanların göreve geldiği günden bugüne tazminatsız olarak işten atılan onlarca işçinin çocuklarının da, işçi bir babanın çocukları oldukları ve işsiz aşsız bırakılarak açlığa mahkum edildikleri çabuk unutulmuştur.
Sözleşme töreninde kendileri çok demokrat bir anlayışa ve yönetime sahipmiş gibi , antidemokratik ve baskı rejimi diyerek hükümet eleştirilmiş, ancak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İzmit Belediyesi'ni kazanan CHP'li yönetimin işçiler üzerinde oluşturduğu antidemokratik baskıyı, mobbingi herkes görmüştür.
Bu anlayış ve zihniyet yüzünden işçi arkadaşlarımız siyasi düşüncelerinden dolayı haksız yere işten atılmaları ve sürülmeleri bizzat yaşayarak tecrübe etmişlerdir. Dün İzmit Belediyesinin önünde düzenlenen törende yalnızca işçilerin gözünü boyamak için taklit ve algı unsuru olarak belediye yönetimi tarafından yazılıp işçilerin eline tutuşturulmuş pankartlar, şişirilmiş rakamlar vardı. Alınan zam alt alta üst üste konulduğunda ise giydirilmiş ücretin 4.500-TL geçemediği görülmüştür.
Bu noktada şunu ifade etmem gerekir ki bu dönem tüm belediye şirketleri içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın'ın işçilere verdiği ücret artışı ülkemizde diğer illere örnek olmuş ve bu yüksek ücret Kocaeli'de diğer ilçe belediyelerinde bir taban oluşmasına vesile olmuştur. İşçilerin aldıkları zam, ilçe belediyelerinde de Türkiye ortalamasının üstüne çıkılmasını sağlamıştır. Burada kazanan şüphesiz ki on bini aşkın belediye emekçileri ve aileleri olmuştur. Bunun mimarı da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dır. Bu sebeple ilçe belediyeleri işçileri olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza müteşekkiriz.”dedi.
Gündem, 25 Şubat 2021 02:32
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Espri yaptı diye hapse atılan komedyenle ilgili yeni karar
Çenesuyu’nda Özgür Özel’li açılış
Kocaeli ihracatta ikinci sırada
İzmit’te Zeynep Karaduman'ın el işi ürünleri kapış kapış
Başkan Büyükakın o yatırımları yerinde inceledi
Karamürsel'de Özgür Özel izdihamı!
Tahtalı’da tarımsal üretime sulama desteği
CHP’de Beyhan Korkmaz Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı oldu
İş insanı Yıldırım Diliskelesi Spor Kulübü festivalinde elini cebine attı!
Ekrem İmamoğlu, Akın Gürlek'e meydan okudu!
Körfez’deki o cadde göz kamaştıracak!
Özgür Özel, Nail Çiler’in kulağına ne fısıldadı?
CHP'nin demirbaşları YENİ Parti'ye mi götürüldü?
Kocaeli’de Pazar günü ulaşım ücretsiz!
Köksal Şakar: 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun
Melih Gökçek servetini kaçırdı mı?
Bir dev şirket daha iflasla karşı karşıya
Büyük zafer çifte konserle taçlanacak
Kaza tespitlerinde teknoloji devreye sokulacak!
Başiskele’deki o cadde 15 gün trafiğe kapatıldı
Mehmet Avcı’dan bir kez daha Atatürk ve Cumhuriyet çağrısı geldi
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan 30 Ağustos mesajı
Elektrikli araçlardaki tehlike
Milli eğitim ve ulus devlet hedef alınıyor
Evrem İşitme Cihazları Körfez’de de hizmette
Beklenen İstanbul depremi ile ilgili yeni açıklama
Vali Aktaş, AKP İl Başkanı Talus’u ağırladı
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Kocaeli Ultra, 29 Ağustos’ta Kartepe’de yarışacak!
Süleyman Soylu doğruyu söyleyenlere yalancı mı dedi?
Başkan Bıyık Darıcalıları gurur ve coşkuyu birlikte yaşamaya davet etti
Dilovası’nın Şükrü amcası son yolculuğuna böyle uğurlandı
Hayır diyememe psikolojisi!
Gölcük'te dev spor kompleksi inşaatı ne durumda?
Kocaeli vekili Gergerlioğlu Temmuz ayında da arı gibi çalıştı
Erdoğan o görevde kalmak için yine sistemi değiştirecek!
Esnafın vergi ve SGK borcu engeli kaldırıldı
Çenesuyu’nun yeni binasını Özgür Özel açacak
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
