Elektrik kesmeye yeni düzenleme
Gündem, 20 Şubat 2021 22:44Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile elektrik kesintilerine istisna getirdi. 65 yaş üstü, şehit ailesi, gazi ve engellilerin kesintisi zorlaştırıldı. Yönetmeliğe göre tüketicilerin elekrtiriği Cuma günleri kesilemeyecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle pandemi döneminde vatandaşın yaşadığı bazı zorluklara kolaylıklar getirildi.
İşte yönetmelikteki bazı önemli maddeler:
ENGELLİ VE ŞEHİT AİLELERİNE İSTİSNA
65 yaş üstü, yüzde 40'ın üzerinde engelli, Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gazi olanların elektriği, tek bir kullanım yerine ait faturaların aralıksız olarak yıl içerisinde en az üç dönem boyunca zamanında ödenmemesi halinde kesilebilir.
Elektriğin kesilmesi için tüketicinin kesme yapılacağı hakkında görevli tedarik şirketi tarafından bilgilendirildiğinin ispatı da aranacak.
Borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme talep edilmesi halinde taksitlendirme tedarikçiler tarafından yapılır. Taksitlendirme süresi azami dört aydır.
BAYRAM, GENEL TATİL VE CUMA GÜNLERİ KESME YOK
Tüm tüketiciler için, zamanında ödenmeyen borçlar kapsamında uygulanan kesme işlemi; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 08:00-15:00 saatleri arasında yapılır.
Resmî, dini bayram günleri, genel tatil günleri ile bunların bir önceki günlerinde kesme işlemi yapılmaz
GÜVENCE BEDELİ 2 TAKSİT
Tüketicinin talebi halinde, güvence bedeli mesken tüketici grubunda bulunan tüketiciler için faturaya yansıtılmak üzere iki eşit taksitte, diğer tüketici grupları için ilk taksit peşin ikinci taksit faturaya yansıtılmak üzere tahsil edilir.
İTİRAZ SÜRESİ 12 AYA ÇIKTI
EPDK, aynı gün Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nde de değişiklik yaptı. Geriye dönük itiraz süresini 12 aya çıkaran düzenlemede şöyle denildi: “Fatura tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde yazılı olarak yapılmayan ve başvuru tarihi itibarıyla en fazla 12 ay önceki fatura dönemine ait itiraz başvuruları, itiraz başvurusunu takip eden 3 ay içerisinde Piyasa İşletmecisi tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılması veya Piyasa İşletmecisi tarafından diğer hataların tespit edilmesi durumunda, gerekli düzeltme işlemi gerçekleştirilir.”
Gündem, 20 Şubat 2021 22:44
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadılar
Milli iradeye darbe ve milli irade hırsızlığı
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
Vali Aktaş’tan Avukatlar Günü mesajı
Hereke Asım Kocabıyık öğrencilerinden Cengiz Makina’ya teknik gezi
Dev kirişler 9 saatte yerleştirildi
Ehil olmayan kadrolar, ülkenin geleceğini çalıyorlar
Tokatlılar, Körfez’deki o salona sığmadı!
Büyükakın’dan Ömer Aydın için başsağlığı mesajı
Bir toplumun vicdanı en savunmasız canlılara gösterdiği merhametle ölçülür
Fiyatlar roket gibi artacak
Tramvay hattı uzatma çalışmasında tempo düşüklüğünün nedeni ne?
Gençler siyasete nasıl bakıyor?
Depoları doldurun! Yine zam geliyor
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
