İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi ile ilgili işbirliği çalışmalarını hızlandırdı
Gündem, 20 Şubat 2021 10:35İzmit Belediyesi, ilçemizde ikametgâh eden büyüklerimizin sosyal, ruhsal ve bedensel açıdan desteklenmesi amacıyla hayata geçireceği Alzheimer Yaşam Evi projesi ile ilgili ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Benimsediği sosyal belediyecilik anlayışıyla yaşlıların refah seviyesini arttırmayı ve ilçemizde ikamet eden büyüklerimizi sosyal, ruhsal ve bedensel açıdan desteklemeyi amaçlayan İzmit Belediyesi yapımı devam eden Alzheimer Yaşam Evi ile ilgili işbirliği toplantılarını sürdürüyor. İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan Alzheimer Yaşam Evi, alzheimer hastalığa sahip vatandaşların hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesini ve hastalığın evre atlamasındaki risklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yaşam evinin açılmasıyla alzheimer hastalarına ulaşılması ve hasta yakınlarının yüklerinin hafifletilmesi amaçlanıyor.
UZMAN İSİMLERLE TOPLANTI YAPILDI
Alzheimer Yaşam Evi açılmadan önce ilimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmak ve hizmet kalitesini geliştirmek amacıyla İzmit Belediyesinde uzman isimlerle toplantı yapıldı, Toplantıda, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci; Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Uzm. Psikolog Nermin Koçoğlu Alım, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Toğrul, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Arş. Gör. Elif Sinem Arıkan ile Kocaeli Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Ünal Önsüz’e, Alzheimer Yaşam Evi’nin amacı, işlevi ve kentimizdeki yaşlılara katacağı faydalar ile ilgili bilgi verdi.
Gündem, 20 Şubat 2021 10:35
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çenesuyu’nun yeni binasını Özgür Özel açacak
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
