İSU personeline AFAD’tan deprem eğitimi
Gündem, 06 Şubat 2021 05:25Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü personeline, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından teorik ve similasyon tırı ile uygulamalı olarak deprem ve afet eğitimi verildi.
DEPREM ÖNLEMLERİ ANLATILDI
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), 2021 yılını ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak belirledi. 1999 Marmara depreminin yaşandığı ve ülkemizde her geçen gün meydana gelen depremleri de göz önünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, kurumda çalışan yönetici ve personeline deprem anında ve sonrasında neler yapılmasıyla ilgili eğitim verildi.
3 GÜN SÜRDÜ
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca İSU Konferans Salonu ile İzmit Solaklar’da bulunan Lojistik Merkezinde yapılan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen eğitimler, 35 kişilik gruplar halinde gerçekleştirildi. Üç gün süren eğitimlerde AFAD Uzmanları tarafından, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler verildi. Eğitimlere kurum bünyesinde yer alan yaklaşık 320 yönetici ve personel katıldı.
DEPREM SİMÜLASYON TIRINDA UYGULAMA
Teorik eğitimlerin ardından, ülkemizde Düzce, İzmir, Van, Bolu, Elazığ gibi illerde yaşanmış olan şiddetli ve ölümcül depremlerin canlandırıldığı AFAD deprem similasyon tırında, personellere uygulamalı eğitim verildi. Koronavirüs önlemi kapsamında 3 ve 6 kişilik guruplar halinde verilen uygulama eğitiminde Türkiye’de yaşanmış şiddetli depremlerin sarsıntıları ile deprem anında alınacak tedbirler uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
.gif)
Gündem, 06 Şubat 2021 05:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş kredi kartına yüklendi
Bugün seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır?
DERTAŞ’ın 11'inci şubesi İshakçılar’da hizmete açıldı
Bahçeli'nin sözünün önemi yok mu?
Tuvaletsiz kafe olur mu? Yıkılan Vergi Dairesi binasının olduğu noktada var
Osmangazi Köprüsü’nde binlerce kişi koşarken trafik akışı devam edecek
Ulaşlı sahiline korkuluk isteniyor
Pazar günü bu hatlara KPSS sınavı için ek seferler konuldu
Başkanvekili Obuz, İzmitlileri Bıçkıdere’deki bu tesise davet etti
Sigaranın kimlikle satışı için kanun teklifi
Büyükakın, KOTO yönetimini ağırladı
Dilovası’nda parklara el atıldı
Derince’yi Cumhuriyet coşkusu saracak
Çayırova Atatürk Mahallesi’nde üstyapı mesaisi
İzmitli muhtarlara yemekli kutlama
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus’tan KSO’ya tebrik ziyareti
Binlerce personelin katılımıyla afet senaryolarına karşı dev tatbikat
Körfez’deki kızların futbol maçında 4-0’lık net skor
İlimtepe bağlantı yolunda 2. etap başladı
Kocaeli’de ağır tonajlı araçlara yeni yasaklar!
Kandıra Sapağı’na kapalı durak yapılsın çağrısı
Muhtar Karaosmanoğlu vefat etti
Fon mağdurlarına milletin kesesinden mi ödeme yapılacak?
Kocaeli halkı artık yeni vaatler değil, sonuç görmek istiyor
Kocaeli’deki yöresel ürünler festivalleri denetlenmeli çağrısı
Ormanya’da yetiştirilen 9 kızıl geyik daha doğaya salındı
Gölcük’te su kanalı kısmen kapatıldı, bakın sonra ne oldu!
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
