En büyük sorun yerel esnaftan alışveriş yapılmaması
Siyaset, 05 Şubat 2021 19:22Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak ve beraberindeki meclis üyeleri ile ilçe yönetimi, Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnafın sorununu birinci ağızdan dinledi. Kooperatif Başkanı Kaplan Sönmezyıldız esnafın en büyük sorunlarından birinin yerel esnaftan alışveriş yapılmaması olduğunu söyledi.
ÇOK BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞANDI
CHP’li meclis üyelerine ziyaretleri için teşekkür eden Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, “Pandemi sürecinde esnafımız çok büyük zorluklar yaşadı. Özellikle Darıca’da yerel esnaf kendine destek bulamadı. Kıraathane sahipleri evlerine ekmek parası götürebilmek için çay ocağına dönmek zorunda kaldı. Biz de esnafımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyor, kapımızın önünden geçen herkese çay ikram ediyoruz. Biz Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak Türkiye’deki 829 kooperatiften borç takibi olmayan tek kooperatifiz. Darıca esnafına teşekkür ederim. Bu çok büyük bir başarı” diye konuştu.
EN BÜYÜK SIKINTI YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPILMAMASI
Sözlerine Darıca’daki küçük esnafın en büyük sıkıntısının süpermarketler olduğunu dile getirerek devam eden Kooperatif Başkanı Sönmezyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “En büyük kaybımız Darıca’daki sıcak paranın ilçeden dışarı çıkması. Darıca halkı küçük esnaftan alışveriş yapmıyor. Gidiyor süpermarketlerden alışveriş yapıyor. Süpermarketlerden yapılan alışverişin hem esnafımıza hem de ilçemize hiçbir faydası yok. Biraz parası olan alışveriş için Gebze’ye sonra da İstanbul’a gidiyor. Esnaflar olarak kendimizi gösteremedik.
DARICA ESNAFININ BÜYÜK PROBLEMİ DENETİMSİZ SURİYELİLER
Darıca’da esnafın yüzde 35’i merdiven altı. Zabıta günde 20 esnaf denetlese 3 ayda Darıca’daki tüm esnaflar denetlenmiş olur. Denetim yapılsa bunlar olmaz. Oda kaydı yaptırmayan esnaf haklarından yararlanamaz, faizsiz kredi almak istese alamaz. Darıca’da ortalama 5 bin esnaf var bunların ,2 bin 300 küsürü odaya kayıtlı. Bir esnafın duvarında ruhsatı ve sicil kaydı olması gerekir. Ruhsatsız esnaf gayrimeşru esnaftır, doğru ticareti engeller. Yerel esnaf kendi başına kalmış. Darıca esnafının bir diğer sorunu ise hem ruhsatsız hem de denetimsiz çalışan Suriyeli esnaf. Bu Suriyeli grubu esnafımıza çok büyük zarar veriyor.”
Siyaset, 05 Şubat 2021 19:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
