Türk profesör koronada gizlenen gerçekleri açıkladı
Sağlık, 01 Şubat 2021 09:55Pittsburgh Üniversitesi McGowan Enstitüsü'nde Öğretim Görevlisi ve Enstitüsü Bilim Kurulu üyesi Doçent Doktor Ergin Koçyıldırım, korona virüs salgınına ilişkin bir kitap kaleme aldı. Koçyıldırım, Türkiye’de ilk korona vakasının 22 Ocak’ta görüldüğünü ancak yetkililer tarafından gizlendiğini iddia etti.
Amerikaninsesi.com’da yer alan habere göre, Dünyada çocuk felci aşısını bulan Pittsburgh Üniversitesi McGowan Enstitüsü'nde Öğretim Görevlisi ve Enstitüsü Bilim Kurulu üyesi Doçent Doktor Ergin Koçyıldırım, "Salgının Yüz Günü’nü" adlı henüz yayına çıkmamış kitabında Türkiye ile ilgili bomba iddialara yer verdi.Koçyıldırım, Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının 22 Ocak 2020 tarihinde bulunmasına rağmen yetkililerin saptanan vakayı halktan gizlediğini öne sürdü."
TÜRKİYE’DE İLK VAKA SAPTANDI AMA BU HALKTAN GİZLENDİ"
Türkiye’de ilk vakanın bir Çinli kadında 22 Ocak’ta tespit edildiğini ve bunun Türkiye’de bir iddia olarak çeşitli medya kuruluşları tarafından ortaya atıldığını belirten Koçyıldırım, "İlk vaka konusunda bazı iddialar atıldı ama üzerine gidilmedi. Yaptığım araştırmada belgelere dayanarak bunun doğruluğunu kanıtladım.
Türkiye’den Çin’e gönderilen hastanın bu ülkedeki medya kaynaklarından karantina altında İstanbul’dan gönderilişi ve Çin’de karantina giysileri içindeki sağlık görevlileri tarafından karşılanmasının görüntülerini buldum. Türkiye’de bu durum saklandı. Gizlendi, yetkiler biliyordu ama halk hastalığın daha 2020 ilk ayında kendilerine bu kadar yakın olduğunu bilmiyordu" dedi.
TÜRKİYE’DE SAYISIZ SKANDAL YAŞANDI"
Koçyıldırım, tüm bilim insanlarının uyarılarına rağmen salgının Türkiye’de şeffaflıkla yönetilmediğini öne sürdü."Türkiye’de ilk resmi korona virüsü hastasının 11 Mart tarihinden çok önce bulunduğunu belirten Koçyıldırım, Türkiye'de salgın yönetimi başından beri istenilen şeffaflıkla yürütülmedi.
Sayısız skandal yaşandı. Bunların içinde kanımca en önemlisi Türkiye'de tanısı konmuş ilk hastanın aslında resmi olarak duyurulduğu 11 Mart tarihinden çok önce tespit edilmiş olması, 22 Ocak gibi çok erken bir tarihten itibaren yeni hastaların tanılarının konmasına rağmen bunun kamuoyundan saklanmış olması.""
TÜRKİYE’DE BİLİMSEL KARARLAR YERİNE SİYASİ KARARLAR ALINDI"
Koçyıldırım, Türkiye’de salgın konusunda başından itibaren yetkililerin şeffaf olmadığını belirterek, "Türkiye’de, testlerle ilgili konularda olsun, Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımlamalarının aksine, vaka hasta sayılarının ayrılarak ve gerçek vaka sayısının aylarca saklanarak vatandaşların hastalık algısının değiştirilmesi gibi büyük hatalar yapıldı.
Her şeye rağmen, Türkiye'de doğru giden tek şey, fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının tüm bu olumsuzluklara rağmen cansiperane tutumları ve halkın sağlığını her şeyden ön planda tutmalarıydı. Bunun tersine Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu da hem itibarından hem de güvenilirliklerinden çok şey kaybetti. Herkes hata yapabilir. Hele bu boyutta bir pandemi esnasında. Ancak yapılan hatalardan ders almak yerine, siyasi, günübirlik ve bilimsel olmayan kararlar yüzünden yanlışlar devam etti" dedi.
Sağlık, 01 Şubat 2021 09:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Halk Et Mobil Aracı İzmit Belediye Meydanı’nda olacak
Tiryakilere bir kötü haber daha
Milli iradenin karşısında diz çökecekler
Emekliye 14 bin lira ikramiyeyi AKP ve MHP reddetti
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
