Belediyelerin gelirlerine ilave kesinti
Gündem, 24 Ocak 2021 04:42Resmi Gazete'de yayımlanan son karar ile yüzde 40 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 10, yüzde 25 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 25 kesinti uygulanacak.
İktidarın Resmi Gazete’de yayımlanan son kararına göre, belediyelerin borç yapılandırma ve kamuya olan diğer borçları için genel bütçe gelirlerinden aldıkları paylardan yapılacak kesinti oranları artırılıyor.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Bu kapsamda, vergi gelirlerinde yüzde 40 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 10, yüzde 25 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 25 kesinti uygulanacak.
Pandemi döneminde merkezi yönetimden istediği destekleri alamayan ancak buna rağmen yardımlarını sürdüren belediyeler adına konuşan CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Saray yönetimine tepki gösterdi.
Torun, belediyeler, il özel idareleri ve bağlı kuruluşlarının vergi gelir paylarından yapılan kesinti oranlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nı değerlendirdi. Torun, “Belediyelere ‘borçlarınızı yapılandırın’ diye kanun çıkaran ama yapılandıran belediyelerin bile gelirini kesen sorunlu bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.
‘HİZMET ETMEYİN’ DİYORLAR
Pandeminin yerel yönetimlere olan desteği artırmak için bir gerekçe olarak kabul edilmediğini ifade eden Torun, BirGün’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Belediyeler, bir yandan ihtiyaç sahibi halkımıza ayni ve nakdi yardımlarda bulunurken bir yandan da vergi, kira ve faturalarda ertelemeler ve indirimler uyguladı., İktidar beş maskeyi dağıtamazken bu hizmetleri veren belediyelerimiz, bütçe olanaklarını da sonuna kadar zorladı. Bu hizmetlere teşekkür etmesi gereken iktidar ise şimdi kalkmış, belediye gelirlerini azaltmanın yolunu arıyor. Vatandaş hizmet bekliyor, iktidar gelirleri kesiyor. Bu açıkça belediyelerimize, ‘siz vatandaşa hizmet etmeyin, yardım götürmeyin’ demektir. Bu açıkça milletin takdirini kazanan belediyelerimizi, acizce cezalandırmaya çalışmaktır.”
KÖTÜLÜKLERİ MİLLETE
“Kesinti oranlarını artırma fikri, iktidarın aklına belediyeleri kaybedince gelmiştir. Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini har vurup harman savuran iktidar, boşalan kasaya kaynak bulmak için belediyelerin gelirlerine göz dikmiştir. Belediyelerin bütçesi de devletin parasıdır. İktidar, boşalan kasaya kaynak arıyorsa önce dolarla ihale alanlara yönelmeli, israftan vazgeçmelidir.
Bu sorunlu uygulamaların vatandaşa faydası yoktur. Vatandaşın hizmet beklediği belediyelere destek vermek yerine, köstek olmayı tercih etmek, millete yapılacak büyük bir kötülüktür. İktidar yol yakınken bu partizan politikalardan vazgeçmeli, belediyeler üzerindeki elini çekmelidir. Çünkü bu uygulamalar belediyelerimizi şu ana kadar yıldıramadı, yine de yıldıramaz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bizim belediyelerimiz vatandaşın yanında olmaya devam edecek.”
Gündem, 24 Ocak 2021 04:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
