Türk Eğitim-Sen Başkanı Şanlı’da sert konuştu
Gündem, 21 Ocak 2021 12:21Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı isim vermeden ama Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık’ı kastederek, kendilerine yöneltilen eleştirilere aynı sertlikle karşılık verdi.
Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı şöyle konuştu: Hiçbir eylem ve söylemimizde gizli ajandamız ve ikbal beklentimiz olmadı, Şahsi kinimiz, nefretimiz ve öfkemiz sendikamızın aklını ve ruhunu esir alamadı. Şükürler olsun ki Türk Eğitim Sen; “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. ( l-i İmrân/104)” vazifesini, sendikal sahada hakkıyla yerine getirebilme endişesinden başka bir şey değildir.
Bu vesileyle Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atama rezaleti karşısında elbette sessiz kalacak değildik ve elbette hakikatleri gizleyecek, hiçbir şey olmamış gibi birbirimize Keloğlan masalları anlatacak değildik. Belli ki haykırdığımız hakikatler birilerinin yüzlerine çok sert çarpmış ki dün, tüm enerjisini eğitim çalışanlarına vakfettiğini iddia eden, öyle zannediyoruz ki aldığımız sadaka zamlar dolayısıyla gece uykuları kaçtığından(!) yüzü çok gerilmiş bir şahıs pek telaşlı, abur cubur ve yalan dolan cümleler ile sendikamıza ağır ithamlarda bulunmuştur.
Öncelikle bilinmesini istiyoruz ki sendikamız adına bu açıklama son cevaptır. Kimseye bir daha cevap verecek; kendimizi anlatacak ve kimsenin saçma sapan iddialarını muhatap alacak değiliz; ancak zamana şerh düşme adına diyoruz ki:
Türk Eğitim Sen’in ve Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu yıllarda kamu çalışanlarının ve emeklilerinin enflasyon üzerinde aldığı zamları ve tüm sosyal hakları açıp okuyacak, sonra basının karşısına geçeceksin. Toplu Sözleşme masasında konuşulanları tutanak altına alamayacak kadar beceriksizlik, Hakem Heyetinin kararına şerh bile düşemeyecek kadar korkaklık gösterip de bugün ahkam kesmeyeceksin.
Kaldı ki bunu 2003-2010 yılları arasında Türk Eğitim Sen üyesi olduğun için en iyi sen bilirsin! Madem başarısızdık niye istifa etmedin; madem başarılı bir sendikacılık ortaya koyduğu için Türk Eğitim Sen’de bunca yıl üye olarak kaldın şimdi kime, ne anlatıyorsun?
Türk Eğitim Sen ne kimseye yandaşlık yapar, ne de muhalif gibi görünür. Türk Eğitim Sen varlık gayesi doğrultusunda her zaman ve her koşulda çalışanın, emekçinin yanındadır. Buna tüm tarihi boyunca yaptığı eylemler ve söylemler şahittir. 2010 yılında Tekel işçileri için altı büyük konfederasyon bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldığında, son anda nasıl Memur Sen’in kıvırdığını; 2012 yılında tüm sendikalar ortak 1 günlük iş bırakma kararı almışken son anda Bakan talimatıyla nasıl Eğitim Bir Sen’in basın açıklaması ile durumu geçiştirdiğini herkes bilir. İktidardan nemalanma ve iktidar desteğiyle sendikacılık yapma uğruna Toplu Sözleşmeleri dilencilere feyz, eylemleri ilkokul müsamerelerine ilham olmuş bir sendika Türk Eğitim Sen’e söz söylemek yerine oturup haline ahvaline acımalıdır.
Bunu sadece biz mi söylüyoruz? Uluslararası konfederasyonlara üyelik başvurusunda bulunduğunuzda uluslararası konfederasyonlar tarafından Memur-Sen’in reddedilme gerekçesi: “Hükümetten ve sermayeden bağımsız olmaması..” Hiç mi utanma yok sizde!!!
Türk Eğitim Sen kimseye çamur atmaz; hakikati haykırır. Milli Eğitim Bakanlığı kimsenin ziyafet sofrası değildir. Sendikanızın Gebze İlçe Temsilcisini Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Başkan Yardımcılarınızın biri Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü, diğeri Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü.
Açıklama yaparken bile yanınızdaki Kadın Kolları Başkanınız, sendikacılıktan arta kalan boş vakitlerinde Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne uğrayan görevlendirme şube müdürü. Belli ki koltuklara doyamamışsınız, şimdi de diğer başkan yardımcınızı Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü yapıyorsunuz. Hem de ne liyakat ne ehliyet! Ne güzel değil mi? Sırada hangi sendika yöneticiniz var? Ya siz ilçe milli eğitim müdürü olmanın şartlarını bilmiyorsunuz veya bilmiyor gibi davranıyorsunuz ya da ilgili şahsın 6 Temmuz 2010’da nasıl müdür olduğunu bizim bilmediğimizi zannediyorsunuz. Görevlendirme olduğu için sadece tabela asarak uyardığımız ilgili şahıs asaleten atanırsa, Türk adaleti karşısında elbette ki sizler de kanun yönetmelik öğreneceksiniz!
Türk Eğitim Sen’i darbecilikle ve fetöcülükle itham etmek, rüzgâra karşı tükürmektir.
2010 yılında Türk Eğitim Sen KPSS soruları çalınmıştır diye fetö kumpaslarına karşı milli mücadele verirken neredeydiniz? Devletimizin dershaneler konusu üzerinden fetöye cephe açtığı 2012 yılından hemen bir yıl sonra, 21 Ekim 2013 tarihinde fetö elebaşına sosyal medya üzerinden güzellemeler çeken genel başkanınızı ne çabuk unuttunuz!! Bu noktada yine 2013 yılında 35 bin üyesiyle kendini fesheden Aktif Sen üyeleri acaba hangi sendikaya iltica etmişti?
Aynı yılın Kasım ayında yeniden kurulan Aktif Sen’in 6 bin üyesi olduğuna göre diğer üyeleri nerede gizlendi dersiniz? Mesela 2013 yılında Kocaeli genelinde yetkiyi Türk Eğitim Sen’den aldığınızda çam sakızı çoban armağanı Aktif Senlilerin katkısı ne kadar olmuştur acaba? Yani gerçekten çok komiksiniz!
Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk Eğitim Senlilere fetöcü ithamında bulunma çocukluğuna verilebilecek tek cevap: “Zambak, zumbak; dön arkana iyi bak!” tır.
Son olarak şunu çok iyi bilin ki; Türk Eğitim Sen’in sözü sizleredir; sizlerin Toplu Sözleşme masasında kendi üyeleriniz dahil hepimizi üç kuruşluk koltuklara satmanızadır.
Bizim, sendika üyelerinize hakaret ettiğimize dair saçmalıklarınız, en az bizler kadar mağdur üyelerinizi öne atıp arkalarına saklanmaktan başka bir şey değildir. Mülakatlarla müdür atama rezaletlerinden bugün ilçe milli eğitim müdürlüklerine canhıraş bir şekilde sendika yöneticilerinizi atama hinliğinizi örtbas etme utancınızdan başka bir şey değildir.
Ayıp ya hu! Edep ya hu!
Velhasıl Türk Eğitim Sen olarak Uluslararası Konfederasyonların dahi sendika saymadığı sizleri son kez Türk Eğitim Sen nezaketiyle uyarıyoruz:
Pür âteşim açtırma sakın ağzımı zinhâr
Zâlim beni söyletme derûnumda neler var
Bilmez miyim ettiklerini eyleme inkâr
Zâlim beni söyletme derûnumda neler var.
Gündem, 21 Ocak 2021 12:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
