Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi hamlesini yorumladı
Siyaset, 15 Ocak 2021 23:56Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyaretini değerlendirdi.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu şöyle konuştu
Yeni yılın ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve saadet getirmesini diliyorum. Dünya ne yazık ki yeni bir yılı, iktidar hırsı ile gözü dönmüşlerin arsızlığına gülerek başladı. Siyasi iktidarla eksiğini kapayan, milletin sunduğu imkanlarla güç devşiren ve sonra da millete sertleşen zayıf karakterli insanlardan Allah devletleri de milletleri de korusun.
Milli görüş, bu tür hastalıklı ruhların, intikamcı yapıların millete zulmetmesini, eziyet çektirmesini önlemek üzere kurulmuş bir davadır. O günün koşullarına bakıldığında daha iyi anlaşılacaktır ki Milli Görüş Natocu sömürgecilere karşı bir milli mücadele hareketiydi.
Erbakan Hoca, isteseydi o günlerde siyasete Adalet Partisi’nde devam edebilirdi. Hoca karşısına o günün merkez sağını alarak ne yapmaya çalışmıştı. Demirel ve Özal çizgisinin Hoca’dan rahatsızlık duymalarının sebebi neydi. Daha doğrusu Hoca neden Milli Görüş çizgisinde ısrar etti. Çünkü İsrail ve Amerika Türkiye üzerinden bölgeyi yönetmek istiyordu ve Hoca da bu şebekeyle mücadele etmek gerektiğine inanıyordu.
Hocanın elli yıllık hareketinin temeli budur. Natocu sömürgeci zihniyetin bölücülük politikalarına engel olmak. Çünkü bölgeye, Türkiye’nin doğusunda bir Kürt devleti tehlikesi üzerinden bir siyaset dayattılar. Memlekette çok yönlü terörü besleyen de destekleyen de Natolu Batı olduğu halde seksen yıl sağcılık adı altında siyasi iktidarlar Batının dümen suyundan çıkamadı.
Bu bir sağ hareket de değildi. Türk sağını ne yazık ki inek sağar gibi sağdılar. Adı ve tabelası ne olursa olsun bu zihniyet yerli de değildi milli de hiç olmadı. Amerika’dan icazet alıp burada marşlar söyleyenlerin kimlerin değirmenine su taşıdığını bugün daha iyi anlıyoruz.
Bu söylediklerimizi “biz” elli yıldır söylüyoruz. Arkasına Amerikayı ve Natoyu alanlar, askeriyle polisiyle, holdingleriyle gazeteleriyle yıllarca Milli Görüş’e saldırdılar. Milli Görüş, elli yıldır Nato kafaların asabını bozan bir hareket olmuştur. O günlerin manşetlerine bakarsanız Erbakan Hoca’ya, Milli Görüş’e kimler neden saldırıyordu, o zaman dost ve düşman, yerli ve milli kimlermiş anlarsınız.
Böyle ihtiraslı ve iktidarda kalmak için her türlü tavizi veren adamlara ağır koşullarda kredi ve savaş oyuncakları satıyor ve millete yine sabır ve dua kalıyordu. Milli Görüş, Hoca ve bizler yıllarca bu mücadeleyi yaptık. Ama karşımıza doğrudan Amerikan elçisi ya da Nato subayları çıkmadı. Karşımıza çarşıda pazarda gördüğümüz, yüzümüze gülen içimizdeki Amerikalılar çıktı. Karşımıza kaymakamı, valiyi, jandarma komutanını, hakimi ve savcıyı çıkardılar.
Düşünebiliyor musunuz, yıllarca bu devleti ve bu toprakları Nato postalına ezdirmemek için mücadele vereceksin, karşına Türk bürokrasisi, Türk inzibatı, Türk yargısı çıkacak. Bu gerçeği yıllarca anlatamadık ve hala da anlatmaya çabalıyoruz.
Bunları yıllarca anlatamadık. Çünkü sesimizi duyurabileceğimiz radyoları, televizyonları ve gazeteleri de içimizdeki Amerikalılar yönetiyordu. Ve onlar da sabah akşam bizi öcü gibi gösteriyordu. Başbakan Erbakan %130 zam yapıyor, Hürriyet gazetesi “Kaynağı yok” manşeti atıyordu. Millet de sokakta bize soruyordu, “zam yapmışsınız ama kaynağınız yokmuş” diyordu. Biz de “aldın mı zamlı maaşını” dediğimizde “aldım da harcadım bile” diyen vatandaşa durumu anlatmakta, yaptığımız zammı, eline saydığımız parayı anlatmakta güçlük çekiyorduk.
Size tarihi anlatamam. Bu insanlar nereye gitti. Bu sağ iktidarlar mezarda mı, o gazetecilerin hepsi hidayete mi erdi. Eski Türkiye geride mi kaldı, Natocular buradan çekildi mi!!! Herşey yerli yerinde durmuyor mu! Politikalarını yürütmek için içimizden seçtikleri açgözlüleri Hürriyetlerinde Zürrrietlerinde manşet yaparak sırtını sıvazlamıyorlar mı!
Milletin vergilerini hovardaca harcayarak o gün manşetlerinden rahatsız olduğumuz gazeteleri satın alıp, yanına küçük havuzcuklar yapıp Milli Görüşü boğmaya boğdurmaya çalışmıyorlar mı! Peki bugün, Saadet Partisi olarak bizim derdimiz ne, biz hala neyin mücadelesini veriyoruz. Ve bize saldırmaya, milletin parası ile sırtına gömlek alabilenler neden bize saldırtılıyor. Biz istesek elimize devletin sopasını alamaz mıyız, istesek iktidar safına geçemez miyiz?
Yapardık, yaparız da, yapabiliriz de!!! Yapmak istemedik. Yapmadık. Dün referandumda, İstanbul seçimlerinde yarın büyük seçimde, Saadet Partisi her türlü koşulu dayatarak şimdi sizlerin iktidar dediği bu beşli koalisyonun en şımarık ortağı bile olabilir mi? Peki biz bunu dün neden yapmadık ve bugün neden yapmıyoruz? 18 yıldır Numanlar, Soylular, Çillerler, Mesutlar, Ağarlar, Desticiler, Bahçeliler; Perinçekgiller yani kan ter içinde arkalarından koşarken biz neden yerimizde durduk?
Geçen günlerde yapılan ziyareti soruyorlar insanlar. İnsanlar kendilerine sorsa cevabını bulabilirler. Bu ziyaretlerin iki anlamı var. Seçmenin kafasını karıştırmak. Özellikle millet ittifakı tarafına Saadet Partisi’ni itibarsızlaştırmak, güvenilmez bir algı oluşmasını sağlamak. Saadet tabanını da iktidarda olma heveslileri üzerinden gevşetmeye çalışmak. Bunlar ilk de değil sonda olmayacak. Her seçim öncesi yaşadığımız bir operasyonun parçası.
Evet bu siyaset tekniği açısından düşünülüp planlanmış bir ziyaret onlar için. Evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymaz. 18 yıl bozulmamış olanların birden bozulması diye bir şey olmaz… ama Milli Görüş’ün iktidara gelmesi de kaçınılmaz. Bu seçim sisteminde her parti ittifak içinde olmak zorundadır. Aksi halde sonuç alamazlar. Bunu inatçılıkla, çekememezlikle, ihtirasla izah edemezsiniz.
Biz yıllardır çarşıda pazarda haklı çıkmak için siyaset yapmıyoruz. Milli Görüşü elli yılda anlayabildi millet. Dost kim, düşman nerede, biz anlatacağız. Bu memlekette sağ-sol, Kürt-Türk, Alevi-Sünni meselesi yok. Bu memlekette yerli ve milli marşlar söyleyerek Avrasya beşlisi ya da Nato beşlisinin dümen suyunda giden sağcılık var, Batı eksenli politikalar var.
Bugün çevrenize bakarak anlayabilirsiniz. Çevrenizde zengin Saadetli taşeron var mı, zengin Saadetli patron var mı. Onlar sahiplerinin emrinde ve hizmetinde… Biz siyaset yapmıyoruz arkadaşlar , bizimki feda edilmiş bir hayat. Bunu ancak fedailer anlayabilir.
Biz çoluk çocuğumuzun rızkından keserek kendi paramızı harcarız bu uğurda. Bizim milletten topladığını kendi parası gibi savuran kolay kazananlardan farkımız budur. O yüzden biz acı da söyleriz. Bizim acelemiz de yok, biz buradayız. Bir elli yıl daha nöbet tutarız. Varsın iktidar arsızlarda biraz daha duruversin. Yarınlar inşallah bizim olacak!!!
Siyaset, 15 Ocak 2021 23:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
İçmeden önce bir kez daha düşünün!
Kocaeli İtfaiyesi, Besni itfaiye ekiplerine ders verdi!
İzmit’teki Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışları sürüyor
İzmit Mezbahası’nda bayramın ilk günü 145 hayvan kesildi
Hüseyin Baş: Türkiye’de aranılan şey huzur ve mutluluktur
Deprem uzmanının evliliğinde deprem!
Kumcağız sahil yolunda bozulan noktalara müdahale
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
