Tahsin Tarhan bitmeyen projeleri sordu!
Siyaset, 15 Ocak 2021 22:50CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, uzun süredir bitmesi gereken hızlı tren hattı projeleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.
Hızlı Tren Projeleri Neden Bitmiyor?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzun yıllardır yapımı devam eden hızlı tren projelerini söz verdiği tarihte tamamlamamıştır. Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi de bitmeyen projeler arasındadır.
Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bitmeyen projelerle ilgili eleştirilerini kamuoyuyla paylaştı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yıllardır bitmesi gereken projeleri hala tamamlamadı. Şu yıl açacağız diyorlar, yok! Bu yıl açacağız diyorlar, yok! Sürekli erteleyerek halkı oyalıyorlar. 2008 yılında inşaatı başlayan Ankara-Sivas hızlı tren projesini bile 12 yıldır hala bitiremediler. Verdikleri sözleri tutmuyorlar. En düşük ihale bedeline sahip olan Konya-Karaman hızlı tren projesi 2018 yılında bitirilecekti, o dahi tamamlanmadı. Aynı şekilde Bursa-Yenişehir hızlı tren projesi de söylenen tarihte bitirilmedi”.
Sözlerine devam eden Tarhan, “Gebze-Darıca metro hattının yapımı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Bu hattın da ne zaman biteceği belirsiz, yıllardır elindeki projeleri bitiremeyen Bakanlık bu projeyi kim bilir ne zaman bitirecek! Çalışan işletmeleri dahi yeni yapılmış gibi tekrar tekrar açılışını yapan iktidar, sözünü verdiği projeleri bir türlü halkın hizmetine sunmamaktadır”.
İhaleler Arası Kilometre Başına Düşen Maliyet Farklılıklarının Sebebi Ne?
Bakanlık bünyesindeki ihalelerin kilometre başına düşen maliyetleri arasında da büyük farklılıklar görüldüğüne dikkat çeken Tarhan: “405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas hızlı tren hattı için 9 milyar 746 milyon, 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Osmaneli hızlı tren hattı için 9 milyar 449 milyon, 102 kilometre uzunluğundaki Konya-Karaman hızlı tren hattı için ise 1 milyar liralık ihale yapılmıştır. İhaleler arası bu farklılığın nedeninin ne olduğu bilinmemektedir. Bakanlığın ihalelerin arasındaki farklılığın ne olduğunu da açıklaması gerekmektedir”.
Siyaset, 15 Ocak 2021 22:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
