Cumhurbaşkanı Erdoğan corona aşısı oldu
Siyaset, 14 Ocak 2021 19:55Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek CoronaVac aşısı oldu. İkinci doz aşıyı 28 gün sonra yaptıracağını belirten Erdoğan, şu ana kadar 260 binden fazla kişinin aşılandığını açıkladı.
Dün gerçekleştirilen Bilim Kuru toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Şehir Hastanesi’ne giderek corona virüsü aşısı olmuştu.
İlk aşının Koca’ya yapılmasının ardından bugün sağlık çalışanlarının aşılanması başladı. Yaklaşık 250 binden fazla sağlık çalışanının aşı olduğu belirtildi.
ERDOĞAN AŞI OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Şehir Hastanesi’ne giderek CoronaVac aşısı oldu. Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da aşılamanın yapılacağı Ankara Şehir Hastanesi'ne geldi. Telegram hesabından açıklama yapan Erdoğan, “Ben de aşı oldum” ifadesini kullandı.
Twitter hesabından da açıklamada bulunan Erdoğan, “Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu:
Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadeleyi, bu corona virüsü süresi içerisinde sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez, işte bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün biliyorsunuz ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdılar. Ve ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim. Ben de milletvekili arkadaşlarımla birlikte burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz.
* Türkiye genelinde şu anda 300 bine yaklaşmış vaziyette. Benim şöyle bir istirhamım var, tüm başta siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş aşılanma noktalarında, bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.
* Burada kurulun belirlediği de bir süreç var. Bu sürece göre de, yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da bu sürecin içerisinde. Gelen aşı miktarı belli, yaklaşık 30 milyon doz aşı daha gelecek. Ve süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette.
* Bu süreç dün itibariyle başladı ve yoğun bir şekilde de devam edecek. Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, hasta olarak yatanlara rabbimden şifa diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ve bütün sağlık çalışanlarına, bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.
* 260 bin kişi aşı olmuş durumda. Hastanelerimizdeki performanslar iyi, müracaatlar da iyi. Zaten bir aşı içinde belirlediğimiz süreç düşük, baya seri oluyor. 5 dakika aşı, 15 dakika da istirahat. Ondan sonra zaten serbest kalıyor. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Onun içinde bu süreç içerisinde İhsan hocama da teşekkür ederim. Ekibinin çok büyük bir gayreti var.
* Çin aşısının dışında çalışmalar var. Almanya ile olan irtibatlarımız var. Bizim kendi çalışmalarımız var. Onlar da Mayıs’ta devreye girecek. Ben ikinci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından gazetecilere konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:
* Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe, gönüllü olarak aşı olması gerektiğini söylüyorum.
* Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu söylemek istiyorum. Sistemde biz bugün canlı olarak, Türkiye’de ne kadar aşının yapılmış olduğunu göstermiş olduk.
* Dünyada ilk günde bu kadar yoğun aşı yapmış olan ve canlı göstermiş olan bir ülke var mı bilmiyorum. Bu aşının anlık, canlı ve şeffaf bir şekilde götüreceğimizi söylemek istiyorum.
* Vatandaşımız müsterih olsunlar. Aşı sırası geldiğinde ihmal ettirmeden yaptırması, son derece önemli. Biz risk durumuna göre belirlemiş olduk.
ETKİNLİK ORANI TARTIŞMA YARATMIŞTI
Çin merkezli SinoVac'ın geliştirdiği ve Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen corona virüsü aşısının etkililik oranı tartışma yaratmıştı.
Brezilyalı araştırmacılar geçen hafta aşının corona virüsünün hafif seyreden vakalarına karşı yüzde 78 etkinlik gösterdiğini ve ağır vakaların tamamını önlediğini açıklamışlardı.
Batundan Biyomedikal Merkezi Klinik Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, Çin’in SinoVac aşısının yüzde 50,38 oranda ‘genel etkinlik’ gösterdiğini duyurdu.
Endonezya, aşının yüzde 65 etkinlik gösterdiğini açıklayarak acil durumlarda kullanımına onay vermişti. Aşının etkinlik oranı Türkiye’de yüzde 91 seviyesinde açıklanmıştı.
Siyaset, 14 Ocak 2021 19:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
