Kocaeli’nin balı tüm Türkiye ile buluşacak
Gündem, 05 Ocak 2021 21:55Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği projelerle kırsal kalkınmaya önem veren Başkan Büyükakın, Arı Yetiştiricileri Birliği ile yeni sağlıklı pazarların oluşturulması için seferber olacaklarını söyledi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ve yönetimiyle bir araya geldi. Markalaşmadan sağlıklı pazar oluşturulmasına kadar birçok konunun ele alındığı görüşmede, bal ve arıcılıkta Kocaeli’deki potansiyelin çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Arı yetiştiricilerimize her fırsatta destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bu noktada üreticilerimizin elde ettikleri ürünlerin, daha geniş bir pazar yelpazesi içinde tüketiciyle buluşturması için adım atacağız. Komeksepeti projemiz bu noktada da çok önemli bir yere sahiptir” dedi.
“SEFERBERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”
Ruşet Kovan ve Kovan Hibe Destek Projesi kapsamında arıcı sayısnını verilen desteklemeler ile 800'e çıkmasına da vurgu yapılan görüşmede, “Arıcılık aynı zamanda çevre projesidir” diyen Başkan Büyükakın, “Kandıra bölgesinde toprakla buluşturduğumuz oğul otu, biberiye ve tıbbi nane gibi bitkiler arıcılık açısından da üreticimize katkı sunacaktır. Tarım ve hayvancılıkta attığımız her adım üreticimizin beklentilerine cevap verme anlamında ülkemize de örnektir. Üreticimizin yanındayız ve yeni pazarların bulunması için de seferberlik içerisinde olacağız. Bunu da markalaşarak şehrimizin ve ülkemizin her köşesine ulaşarak gerçekleştireceğiz” ifadelerini sarf etti.
.gif)
YILMAZ, “TAHİR BAŞKANIMIZIN BİRKEZ DAHA DESTEĞİNİ ALDIK”
Geçtiğimiz aylarda arıcılığı geliştirme projesi kapsamında 500 arıcıya 500 adet thermo kovan, 240 arıcıya 15 bin adet plastik kovan altlığı, 400 arıcıya 400 takım arıcı ekipman malzemesi, 70 arıcıya 70 adet bal dinlendirme ve süzme kazanı ve 10 arıcıya da 100 adet ana arı desteği verilmesi nedeniyle Başkan Büyükakın’a teşekkür eden birlik başkanı Hüseyin Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz, her fırsatta arıcılarımıza her türlü desteği veriyor. Bugün yeni bir vizyonla hareket etmek için Tahir Başkanımızın bir kez daha desteğini aldık. Ürünlerimizin markalaşması ve yeni tüketicilerle buluşması için gerekli çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlığın da yer aldığı birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Gündem, 05 Ocak 2021 21:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
