Gençler borçların silinmesi için yürüyecekler
Gündem, 03 Ocak 2021 13:51Sayıları 5,5 milyonu bulan KYK borçlusu gençler, borçlarının silinmesi için Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya yürüyecek...
Gençler harekete geçmeye hazırlanıyor...
Üniversite öğrenimleri sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi aldılar. Kimisi mezun olduktan sonra iş buldu ama krediyi ödeyecek durumu olmadı, kimisi de iş dahi bulamadı. Sayıları 5,5 milyona ulaştı ancak sorunları çözecek hiçbir düzenleme yapılmadı. Sadece borçları yapılandırıldı, düzenli taksitlerle kredilerin ödenmesi istendi.
Seslerini duyurmaya çalışan gençler örgütlenerek, "KHK Borçluları Hareketi"ni kurdu. Çeşitli illerde yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan gençler şimdi Ankara’ya yürümeye hazırlanıyor. Talepleri ise: "KHK borçlarının silinmesi..."
"BİRLEŞE BİRLEŞE ANKARA’YA"
KYK Borçluları Hareketi’nden Kübra Denli, yürüyüşlerinin tarihinin henüz belli olmadığını ancak ilerleyen günlerde tarihin belli olmasıyla beraber Türkiye’nin birçok şehrinden Ankara’ya yürüneceğini söyledi. KHK Hareketi’nden Candeniz Aksu ise yaklaşık 3 aydır borçların silinmesi için mücadele ettiklerini belirterek, “Bu borçlar silinmezse biz farklı noktalardan birleşe birleşe Ankara’ya yürüyeceğiz” diye uyarıda bulundu.
"İŞ YOK AMA BORÇ İSTENİYOR"
KYK Hareketi’den Ebru Sert, üniversite döneminde yemekhaneye, ulaşım gibi masraflarını karşılamak için aldıkları kredilerin ödenemeyecek seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “Bu borcu istihdam edilemediğimiz, iş bulamadığımız için ödeyemiyoruz. İş bulanlarımız da haftalık, günlük işlerde veya en fazla asgari ücretle çalışıyor” dedi. KYK kredisinin taksitlerinin asgari ücretle ödenemeyeceğini kaydeden Sert, “En az borcun 10 bin lira olduğu bir durumdan bahsediyoruz. Gün geçtikçe faiz ekleniyor. Faizler katlanıyor ve faizler ana borcunu katlamış birçok arkadaşımız var. Gençler işsiz ama onlardan borcu ödemesi bekleniyor” dedi.
SİYASİLERDEN GENÇLERE DESTEK
KYK’lı gençlere siyasilerden de destek geldi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Neredeyse gençlerin yarıdan çoğu devlete borçlu gözüküyor. Halbuki devletin gençlere borcu var" derken, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, “Siyaset grubuna sesleniyorum: Gençlerimiz işsiz, gençlerimiz borçlu. KYK borçlarının silinmesi için el ele verelim, gençlerimize destek olalım m KYK borçları silinmeli” diye çağrıda bulundu.
Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Vahit Arık, “Birçok şirketin vergisini silmek için bütçe bulan hükümet KYK borçlarını göz ardı etmektedir. KYK borçlularının çağrısına kulak verilmeli ve KYK borçları silinmelidir” diye vurguladı.
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gençlerin yaşama sırtında kamburla başladığını söyleyerek, “KYK mağduru gençlerimizin sesi olalım. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na on binlerce lira borçlanarak yaşama bir kamburla başlamaya çalışan gençlerimiz bizden destek bekliyor. KYK borçları silinsin" dedi. Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş “Hükümete sesleniyorum: Gençlerin üzerindeki yükü alın, KYK borçlarını silin” diyerek gençlere destek oldu.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan, “Kalyon İnşaat’a 9,5 milyarlık vergi muafiyeti getireceğinize öğrencilerin KYK borçlarını silin” diyerek KYK’lı gençlerin yanında olduğunu dile getirdi.
Gündem, 03 Ocak 2021 13:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Hürriyet’ten 28 Haziran mesajı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın İzmit
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, 28 Haziran’ı unutmadı!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
