Pandemi uygulamalarının sürelerı̇ yine uzatıldı
Gündem, 29 Aralık 2020 07:31Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut pandemi uygulama süreleri yine uzatıldı dedi ve ayrıntılara değindi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bazı uygulamaların süresini uzattığından bahseden Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, şunları söyledi. “Ülkemizde basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ile kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. 1 milyon 239 bin 438 bin kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda 1.000 TL destek ödemesi yapılacak. Doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerden esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar ile faal olan basit usül mükellefler yararlanacak.”
Doğrudan kira desteği 3 ay süre ile yapılacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın doğrudan kira desteğini 3 ay süre ile 1.000.00 TL olacağının açıkladığını ifade eden Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, “Covit-19 nedeniyle kısıtlamaya tabi olan gerçek kişi esnaf ve sanatkarlar için, 2.’ci ve 3. fıkra kapsamında işyeri kira olanlar büyükşehir olan illerde 750.00 TL diğer illerde 500.00 TL. olacak. Kira desteği tutarın altında ise, kira tutarı kadar ödeme yapılacak. İşyeri kiralarında uygulanan yüzde 10 olan stopaj indirimi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. Ayda 432 milyon liradan toplamda 1 milyar 300 milyon liralık bir kira desteği esnafa hibe olarak verilecek” şeklinde konuştu.
KDV oranlarında yapılan değişiklikler
KDV oranlarında yapılan değişiklikler ile ilgili bilgi veren Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı. “KDV Oranları İndirimi Süresi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzadı. Covid-19 aşısı içinde yüzde 1 KDV oranı belirlendi. İşyeri kiralarında uygulanan yüzde 10 olan stopaj indirimi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. Yolcu taşımacılığı, küçük ev aletleri bakım ve onarımı, sanatsal ve kültürel faaliyetler, düğün ve nikah organizasyonları, konut temizliği bakım ve onarımı, otomotiv, motosiklet bisiklet küçük bakım ve onarımı, terzi, ütü ve kuru temizleme KDV oranları yüzde 8, yeme içme, sinema, tiyatro ve müze, konaklama KDV oranları ise yüzde 1 olarak belirlendi. Kısa çalışma başvuru süresi 31 Ocak 2021'e, kısa çalışma ödeneği ise 28 Şubat 2021'e kadar uzatıldı.”
Gündem, 29 Aralık 2020 07:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
