O Başhekimle ilgili suç duyurusunda bulundular
Sağlık, 25 Aralık 2020 13:29Türk Sağlık-Sen yöneticilerini vatan hainliği ile itham eden Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Aynı konuyla ilgili Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Orhan Kütük’ün yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 9 Aralık tarihinde kendi sosyal medya hesabından 2 fotoğrafla birlikte “pandemi sürecinde verilen görevi yapmamakta vatan hainliğidir, kışkırtmakta” başlığı atarak gerek çalışanları olan Anestezi teknikerlerini gerekse “isminin önünde Milli ifadeler bulunan sendikalar, STKlar” diyerek Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen’i hedef gösteren Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş hakkında; talihsiz açıklamasının üzerinden geçen zaman içerisinde gerek bireysel, gerek sendikamız aracılıyla, şikayet ve davalar açılmış, 24/12/2020 tarihinde de Gebze Adliyesinde suç duyurusunda bulunulmuştur.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanımız Ömer Çeker, her zaman sağlık çalışanlarının uğradıkları haksızlıklarda yanlarında bulunmuş, diyalog kurarak yöneticileri uyarmış, çözüm olmadığı zamanlarda, basın ve hukuk sürecini doğru kullanan tecrübeli bir sendikacı ve şube başkanıdır. Sayın Ömer Çeker’in haksızlığa uğrayan üyelerini savunma hakkı, 4688 sayılı yasadan aldığı gücün bir gereğidir. Başhekim Mustafa Güneş’in, Türkiye Cumhuriyetine bağlılığı ve sadakati sorgulanacak son zümre olan, Türkiye Kamu-Sen’e ve Türk Sağlık-Sen’e vatan hainliği yakıştırması yapması hadsizliktir, terbiyesizliktir, Nefret suçu işlemektir. Durumu bilmeden paylaşım altına yorum yapanlara karşı hedef göstermektir. Kendisi ile hukuk önünde hesaplaşacağız. Bu ifadelerini de kendisine iade ediyoruz. Zira bu açıklamalarının arkasında durabilse paylaşımı ertesi gün kaldırmak zorunda kalmazdı. Koskoca bir hastanenin başhekimine böyle çocukça paylaşımlar yakışmamıştır.
.gif)
Ayrıca halkımızın bilmesi gerekir ki “ verilen görevi yapmamak” ifadesi doğru değildir. Devlette sözlü iş olmaz. Çizelge ile görev verilmez. Resmî Yazı yazarsınız, görevi tebliğ edersiniz, çalışanlarınız bu göreve itiraz eder, siz de mevzuat çerçevesinde ilgili soruşturmalarınızı yaparsınız. Hiçbir kurum amiri sosyal medya hesabından, çalışanlarını hedef gösterme, olayı bilmeyen cahil! ( bilerek kullanılmış, adresi belli bir tanımlamadır, kimseyi küçümsemek değildir ) yorumcuların çalışanlarınıza hakaret etmesi asla kabul edilebilir değildir. Böyle bir kurum yöneticisi derhal istifa etmelidir.
Başhekim efendi yaptığınız görevlendirmeler yanlıştır. Anestezi Teknikerlerinin görevi bellidir. Aldıkları eğitim bellidir. Siz onlara hiç bilmedikleri bir görevi, mesela yoğum bakımda görev verirseniz ve hastaya bir şey olursa sorumluluk kimde olacaktır. Hasta ölürse vebali kim taşıyacaktır. Siz yazılı görevlendirme yapmayarak sorumluluktan mı kaçıyorsunuz, işin vebalinden mi kurtulmaya çalışıyorsunuz? Bu yükü taşıyamadığınız bellidir. Bir süredir sizin de COVİD-19 hastalığına yakalandığınız, Sağlık durumunuz o kadar acil olmasa da, Devletin ambulansını kullanarak aile kararı ile Ankara’ya gittiğiniz, tarafımızdan bilinmektedir. Yönetici olduğunuz hastane de eksik olan ne vardı ki Ankara’ya gitmeyi tercih ettiniz. O da başka bir yazımızın konusu olacaktır şüpheniz olmasın. Yapmanız gereken göreve başladığınız gün istifa etmektir. Darıca Farabi Devlet Hastanesinde fiili olarak Başhekim olsanız da çalışanların gözünde, bizim gözümüzde göreviniz bitmiştir. Sağlık Bakanlığı yetkililerini idari olarak, Cumhuriyet Savcılarımızı adli olarak göreve davet ediyoruz. Fiil bellidir, fail bellidir, cezası bellidir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Sağlık, 25 Aralık 2020 13:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
