Gölcük için çok önemli proje faaliyette
Gündem, 25 Aralık 2020 12:17Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, hayata geçirdiği projelerle ve çalışmalarla hem tasarruf sağlamaya hem de kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya devam ediyor.
%50’LİK YAKIT TASARRUFU SAĞLANIYOR
Son olarak da Gölcük Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa ettiği; “Katı Atık Aktarma İstasyonu” faaliyete başladı ve 1 aydır tam randımanlı olarak çalışıyor. Aktarma istasyonu sayesinde, Gölcük Belediyesi’nin 18 aracı, artık gün içinde birkaç kez İZAYDAŞ’a gitmek zorunda kalmıyor. Böylelikle de; %50 oranında yakıt tasarrufu sağlanıyor. Aynı zamanda da; araçlar daha az yol yaptığı için amortisman giderleri de minimum düzeye çekilmiş oluyor.
BAŞKAN SEZER PROJE İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
İnşasından bugüne, Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu çok yakından takip eden ve en ince ayrıntısına kadar düşünerek bu projeyi Gölcük’e kazandıran Başkan Sezer yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gölcük Belediyesi tarafından inşa edilen KATI ATIK AKTARMA İSTASYONU, yaklaşık 1 aydır tam randımanlı olarak, faaliyetine devam ediyor.
Bundan önce; ilçemiz genelinde, 18 araçla topladığımız evsel atıklar, 26 km mesafedeki İZAYDAŞ’a, günde bazen birkaç sefer yapılarak naklediliyordu. Bu durum; hem araçlarımızın fazladan yakıt yakmasına hem de amortisman giderlerinin artmasına neden oluyordu.
Tesisimizin hizmete başlamasıyla, 18 aracımızın topladığı katı atıklar, atık aktarma istasyonumuza getiriliyor ve 4 - 5 aracın atığını özel üretim sıkıştırma hazneli TIR ile İZAYDAŞ’a naklediliyor. Bu sayede; şehir içinde temizlik araçlarımızın daha fazla sefer yapabilmelerine imkan sağlayan personelin mesai ve zaman tasarrufu yanında; %50’nin üzerinde “YAKIT TASARRUFU” sağlıyor ve araçlarımızın amortisman giderlerini de minimum düzeye düşürmüş bulunuyoruz.
.gif)
TESİS YAPILIRKEN DE TASARRUF SAĞLANDI
Tesisimizin inşasında büyük emek ve mesai harcayan; proje, hafriyat, dolgu, elektrik ve su tesisatı, demir doğrama ve sac malzeme ile tesisin kapatılması, 8 mm saçtan bunker, demir korkuluk, elektrik tesisatı, aydınlatma, çevre düzenlemesi ve diğer imalatları kendi bünyemizde yaparak, tesisin maliyetini büyük ölçüde azaltan Fen İşleri Müdürlüğü, Makine Bakım ve İkmal Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Elektirik İşleri Amirliğimizde çalışan değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Aynı zamanda; tesisin işletilmesini, katı atıkların TIR’la İZAYDAŞA’a nakledilmesini, velhasılı; bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a da en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Gölcük Katı Atık Aktarma İstasyonu ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Gündem, 25 Aralık 2020 12:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
