Çocuklarımıza ve ailelerine psikolojik şiddet uygulanıyor
Siyaset, 22 Aralık 2020 19:17Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik sınav düzenlemesine ilişkin bir açıklama yaptı.
Başkan Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Koronavirüs süreci ile hayat adeta durma noktasına geldi. Bu zor günlerde geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitimini de iktidar yine yanlış uygulamalarla adeta eline yüzüne bulaştırdı.
Daha ilk EBA uygulamasında sistemin çökmesini ‘Memnuniyet verici’ olarak tabir eden MEB Bakanı’nın yeni açıklamaları ise hepimizi isyan ettirdi. İlkokul öğrencileri online derslere katılımları üzerinden karne notu alacak. Ortaokul ve lise öğrencileri ise birçok okulda henüz tamamlanan dönem sonu sınavları üzerinden değerlendirilecek.
Bu sınavlara katılamayan öğrencilerin hangi notlar üzerinden değerlendirileceği henüz meçhul. Yani kimi öğrenci okula sınava girerek, kimi öğrenci derslere katılımları değerlendirilmeye alınacak. Böyle adaletsiz bir tablo ile notlandırılma yapılacak. Öte yandan birçok öğrenci online ortamda verilen derslere materyal eksikliğinden katılamadı.
Daha öğrencilere pandemi döneminde eğitim materyallerini sağlayamayan, Kocaeli’de de sıkça karşılaştığımız internet alt yapısı sorununu çözemeyen, eğitimde fırsat eşitliğini sunmayan iktidar sahipleri bu tutumlarıyla, oldu bittiye getirdikleri anlayışla adeta çocuklarımızın gelecekleri ile oynamaktadır. Online derslere imkansızları sebebi ile katılamayan, işlemedikleri konular üzerinden sınavlara tabi tutulan çocuklarımızın psikolojik olarak sürüklendikleri nokta vehamet vericidir.
Yanlış eğitim uygulamaları çocuklarımızı ve çocuklarımızın ailelerine iktidar eliyle yapılan psikolojik şiddettir. Derhal bu yanlışlardan dönülerek eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması, tüm çocuklarımızı eşit bir şekilde kapsayacak eğitim sistemi uygulanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
Siyaset, 22 Aralık 2020 19:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz'dan sonra hazırlanan rapor nerede?
Büyükakın’dan 15 Temmuz şehitlerine vefa
IBAN uyarısı! Ciddi hukuki riskler doğurur
Özgür Özel'e soruldu! Yeni partinin ismi belli mi?
Kandıra’da güreş heyecanı!
Gergerlioğlu: 15 Temmuz’da Hulusi Akar’ın derdest edilme hikayesi baştan sona yalan
İş insanı Hasan Baykara’ya doğum günü sürprizi!
O ürün piyasadan toplatılıyor!
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete İzmit’te dualarla anıldı
Sevindikli’de geleceğin spor tesisi yükseliyor
Vatandaş bu sokakta yürüyemiyor!
Emekliye savaş açılması anlamına gelir
Motorin ve benzine dev zam geliyor
İzmit Belediyesinden 3’üncü kütüphane
Bir dev şirket daha iflasın eşiğinde
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akıllı telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
