Derince’de kentsel yenileme çalışmaları sürüyor
Gündem, 21 Aralık 2020 03:02Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
İnsan Öncelikli Şehirler
Derince genelinde bir dizi incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiği Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’ndeki bölgeye de gitti. Başkan Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği kentsel yenileme projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürerken Başkanlar son durumla ilgili bilgi aldı. Şantiye alanında gerçekleşen incelemelerde Başkanlar Büyükakın ve Aygün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Mustafa Altay, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala ve teknik personeller de eşlik etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İnsan öncelikli şehirler inşa etmenin gayretindeyiz. Bu sebeple kentsel dönüşüm projelerimizle vatandaşlarımızı sağlıklı, güvenli ve huzurlu yuvalara kavuşturmak istiyoruz” dedi.
428 Daire ve 7 İşyeri
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise yaptığı değerlendirmede kentsel yenileme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek “Araptepe’de 428 dairelik kentsel yenileme projemizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibiyle beraber inceledik. 20 metrelik çevre ulaşım yollarının yapımı ile Büyükşehir'in yapacağı katkı projeyi tamamlayacaktır” dedi. 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alanda devam eden kentsel yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgeye depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern ve estetik binalar kazandırılacak. Sürecin noktalanmasıyla birlikte Araptepe mevkiindeki proje alanında hak sahiplerine yeni modern daireleri teslim edilerek, çarpık yapılaşma sorunu çözülmüş ve bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırılmış olacak.
.gif)
Gündem, 21 Aralık 2020 03:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası’nda AKP’lilerden yeni kaymakama hayırlı olsun ziyareti
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz'dan sonra hazırlanan rapor nerede?
Büyükakın’dan 15 Temmuz şehitlerine vefa
IBAN uyarısı! Ciddi hukuki riskler doğurur
Özgür Özel'e soruldu! Yeni partinin ismi belli mi?
Kandıra’da güreş heyecanı!
Gergerlioğlu: 15 Temmuz’da Hulusi Akar’ın derdest edilme hikayesi baştan sona yalan
İş insanı Hasan Baykara’ya doğum günü sürprizi!
O ürün piyasadan toplatılıyor!
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete İzmit’te dualarla anıldı
Sevindikli’de geleceğin spor tesisi yükseliyor
Vatandaş bu sokakta yürüyemiyor!
Emekliye savaş açılması anlamına gelir
Motorin ve benzine dev zam geliyor
İzmit Belediyesinden 3’üncü kütüphane
Bir dev şirket daha iflasın eşiğinde
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akıllı telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
