Yuvacık barajı TBMM gündeminde
Siyaset, 08 Aralık 2020 13:28Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, 8 milyon 510 bin metreküp ile yüzde 17'ye düştü. Su ihtiyacının karşılanması için Sapanca Gölü'nden takviye yapılıyor.
Tehlike sinyalleri veren bölgedeki durumu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.
YUVACIK BARAJI HAVZASINDAKİ KURAKLIK NEDENİYLE MEYDANA GELEBİLECEK ZARARIN TELAFİSİ İÇİN BAKANLIK OLARAK ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ BİR PLAN VAR MI?
Önergesinde; “Kocaeli Başiskele’de bulunan Yuvacık Barajı'nda baraj havzasındaki kuraklığın belirtileri dikkat çekmekte, Kocaeli'nde içme suyu ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda, kurak geçen mevsim nedeniyle su seviyesi günden güne azalmaktadır.” diyen Türkkan, “Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İSU) resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi 8 milyon 510 bin metreküp ile yüzde 17'ye düşmüştür.” diye yazdı.
Türkkan önergesinde; Bu durum nedeniyle Kocaeli’nin su ihtiyacının karşılanması için Sapanca Gölü’nden takviye yapıldığına da yer verdi.
İşte Türkkan’ın soruları;
SAPANCA GÖLÜ İÇİN DE TEDBİR ALINDI MI?
1-Kocaeli’nin içme suyunu karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin 8 milyon 510 bin metreküp ile yüzde 17'ye düşmesi nedeniyle bunun telafisi için daha önce Bakanlık olarak alınmış herhangi bir tedbir bulunmakta mıdır?
2-Yuvacık Barajı’nın daha önce de Sapanca Gölü’nden beslenmesi nedeniyle Sapanca Gölü’nde de yaşanacak su seviyesi düşüklüğüne karşı alınmış bir tedbir bulunmakta mıdır, bu zararın nasıl telafi edilmesi düşünülmektedir?
3-Yuvacık Barajı havzasındaki kuraklık nedeniyle meydana gelebilecek zararın telafisi için Bakanlık olarak önceden hazırlanmış ve uygulamaya geçirilecek bir plan var mıdır?
4-Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynaklarda yaşanan sıkıntılar ve özellikle Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin daha da azalması tehlikesine karşı şehrin su ihtiyacının nasıl karşılanması düşünülmektedir?
Siyaset, 08 Aralık 2020 13:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
