İYİ Parti Gebze’den stadyum, gençlik ve spor önerisi
Siyaset, 04 Aralık 2020 07:39İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Kayhan Özler ve Birol Elüstü Gebze Amatör Spor Kulüplerinin Stadyum ihtiyacının karşılanması ve gençlerin spora yönlendirilmesine ilişkin öneride bulundular.
İşte o önergenin içeriği:
GEBZE BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın başkanlığınız tarafından sözlü ve yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Konu : Gebze Amatör Spor Kulüplerinin Stadyum İhtiyacının Karşılanması ve Gençlerim Spora Yönlendirilmesi Hakkında;
Çocuklarımızın sağlıklı büyüme ve gelişmesinde spor çok önemli bir katkı sağlar. Sadece fiziksel anlamda değil, aynı zamanda ruhsal, bilişsel, sosyal ve kişisel gelişiminde de spor, önemli bir rol oynar. Çağımızın en önemli sorunlarından biri haline gelen fiziksel aktivite azlığı, çocuklarda obezite, diyabet ve dikkat eksikliği gibi hastalıklara önemli oranda zemin hazırladığı bilinmektedir.
Uzun süre tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçiren, spordan uzak duran ve açık alanlar yerine alışveriş merkezlerinde dolaşmayı tercih eden çocuklar, ileriki dönemin önemli kronik hastalıkları için aday haline gelirler.
Aynı zamanda uyuşturucu,sigara ve alkol bağımlılığının ülkemizde çok küçük yaşlara indiği bilinmektedir. Bu noktada sporun gücünü kullanmalıyız. Spor gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklardan korumak için en etkili yöntemlerden biridir.
Bu nedenle Belediyemizin aslı görevi olan ve sizin de seçim beyannamenizde belirtmiş olduğunuz “Gençlerle başaracağız; Spor ve sporcunun yanında olacağız. Bütün spor dallarına aynı heyecan ve mesafede yaklaşıp gençlerimizin spora ilgisini artıracağız” söyleminizden yola çıkarak ve KASKF verilerine dayanarak 121 bin 326 nüfusa sahip Kartepe ilçesinde 6 adet , 102 bin 241 nüfusa sahip Başiskele ilçesinde 7 adet, 165 bin 663 nüfusa sahip Gölcük ilçesinde 7 adet olmak üzere toplamda 20 adet amatör futbol standartlarına uygun maç sahası bulunmaktadır.
Bu nedenle Belediyemizin aslı görevi olan ve sizin de seçim beyannamenizde belirtmiş olduğunuz “Gençlerle başaracağız; Spor ve sporcunun yanında olacağız. Bütün spor dallarına aynı heyecan ve mesafede yaklaşıp gençlerimizin spora ilgisini artıracağız” söyleminizden yola çıkarak ve KASKF verilerine dayanarak 121 bin 326 nüfusa sahip Kartepe ilçesinde 6 adet , 102 bin 241 nüfusa sahip Başiskele ilçesinde 7 adet, 165 bin 663 nüfusa sahip Gölcük ilçesinde 7 adet olmak üzere toplamda 20 adet amatör futbol standartlarına uygun maç sahası bulunmaktadır.
Gebze’miz; bulunduğu bölge, ait olduğu konum, sanayiye dayalı ekonomik yapısı ve tüm dinamikleri ile hızlı gelişen ve büyüyen demografik özellikleri ve kalkınmışlık düzeyi ile bir çok ilden daha yüksek orana sahip olan, aynı zamanda ülke ekonomisine önemli katma değer sağlayan bir kentidir. Sanayi kuruluşları ve teknoloji tabanlı kalkınmaya temel oluşturacak kurumları ile Türkiye’nin lokomotifidir. Tasarım ve teknoloji geliştirme merkezleri ile bilimin üssüdür. Bölge nüfusu 774 bin 208 iken istihdam edilen çalışanlarla birlikte gündüz nüfusu 1 buçuk milyon olan bir kentte ikamet etmekteyiz.
Toplam nüfusu Gebze nüfusuna eşit olan Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçelerinde toplamda 20 adet amatör futbola uygun standart maç sahası bulunmasına rağmen; Gebze bölgemizde 288 okul, 83 bin 824 öğrencimiz bulunmakta, bununla birlikte Gebze’mizde 35 spor kulübü var iken bunların 25 tanesi futbol branşında faaliyet göstermektedir.
TFF U11-12-13-14-15-16-17-19 ve A TAKIM olmak kaydıyla 9 kategoride müsabakalar düzenlenmektedir.
Gebze ilçemizde bulunan 25 kulüp ortalama 4 kategori ile liglere katılmış olsa 100 takım, her takım 20 sporcudan oluşsa toplam 2.000 sporcu yapar.
Bu 100 takım ve 2000 sporcu için bölgemizde sadece ve sadece 2 adet standart maç sahası bulunmaktadır. (Alaettin Kurt Stadı ve Beylikbağı Stadı )
Bunun yanı sıra Mollafenari stadı ile yeni yapılacak olan Metin Oktay Stadı bulunmaktadır. Ancak bu statlar 2 takımın aynı anda antreman yapmasına uygun olmayan ve maç sahası standartlarına uygun olmayan sahalardır.
Bu verilerden yola çıkarak Değerli Başkanım ve Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım genç nufüsünün bu kadar yüksek olduğu Gebze’mize hakettiği spor sahalarını kazandırmak adına hepimize görev düşmektedir. Gebzemizin gençleri bu koşullara layık değildir. Koşulların ivedi olarak iyileştirilmesi ve ilçemize yeni modern futbol sahaları kazandırılmalıdır. Bu konuda tüm meclis üyesi arkadaşlarımızdan gençlerimiz ve çocuklarımız için destek beklemekteyiz.
Bu görev bilici doğrultusunda önerilerimiz
1. Gebze’mizde nüfusu yoğun olan ve nüfus artışı devam eden Mutlukent, Yavuz Selim, Kirazpınar mahallelerinde standartlara uygun yeni modern futbol sahalarının ve kulüp binalarının yapılması
2. Askeri kışlanın kuzey tarafına 4 adet standartlara uygun yeni modern futbol sahalarının ve kulüp yapılması
3. Aynı zamanda Muallimköy bölgemizde bulunan ve ülkemizin teknolojik gelişiminde öncü olacak Bilişim Vadisi çevresinde Gebze’sporumuza layık ve bölgenin dizaynına uygun son teknoloji ile donatılmış yeni bir stadın yapılması
Konularının gündeme alınması için desteklerinizi beklemekteyiz.
Siyaset, 04 Aralık 2020 07:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gebze’de Adalet Nöbeti: Çocuklarımızın kömürünü verdiler
Büyük deprem ihtimali azaldı mı?
Ayakta alkışlandılar!
10 yıl içinde bu meslekler tarih olacak!
Emekliye ek zam ocak ayına sarkabilir
Kapanca Festivali’nde coşku 3’üncü günde zirveye çıktı
Gölcük Değirmendere’de Aquapark sizi bekliyor!
Kocaeli’de Saadet Partili yönetici canına kıydı!
Vatandaşın borcu katlandı! Milyonlar icra takibinde
Başkan Hürriyet’ten 28 Haziran mesajı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın İzmit
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, 28 Haziran’ı unutmadı!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
