GTÜ'den akademisyenler, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde
Eğitim, 30 Kasım 2020 22:11Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) görevli öğretim üyeleri, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldılar.
Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından hazırlanan, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste Plos Biology Dergisi'nde yayımlandı.
Bilimsel makalelerin, atıf oranlarının, yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırma, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından gerçekleştirildi.
Liste hazırlanırken bilim insanlarının h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak 22 bilimsel alan* ve 176 alt alanda sıralama yapıldı.
.gif)
Çalışmada, 1996-2019 yılları arasında en az 5 makale yayınlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırmacının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptığı çalışmalar incelenerek 159 bin 684 bilim insanı listelendi. Türkiye'den 614 bilim insanının yer aldığı listede GTÜ'den de 8 akademisyen bulunuyor.
Listede, Mühendislik Fakültesinden 5, Temel Bilimler Fakültesinden 3 öğretim üyesi yer aldı.
Bölüm bazında ise Çevre Mühendisliğinden 1, Kimya Mühendisliği ile Kimyadan 3'er, Harita Mühendisliğinden 1 öğretim üyesi listeye girdi.
Listede yer alan öğretim üyelerinin adları şöyle:
"Prof. Dr. Mehmet KOBYA, Prof. Dr. Hüsnü Yıldırım ERBİL, Prof. Dr. Erhan DEMİRBAŞ, Prof. Dr. Vefa AHSEN, Prof. Dr. Taşkın KAVZOĞLU, Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ, Prof. Dr. Mehmet MELİKOĞLU, Prof. Dr. Rezan DEMİR ÇAKAN.”
Konu hakkında bir açıklama yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, “Türkiye’nin Araştırma Üniversitesi GTÜ, ülkemizin hedefleri doğrultusunda her zaman üstüne düşeni yapmayı sürdürmektedir. Ülkemizin sahip olduğu teknoloji ve bilimin çıtasını yükseltmek içinde özveri ile çalışan değerli akademisyenlerimizi kutluyorum, bizlere yaşattıkları bu gurur tabloları için onlara teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.
Söz konusu araştırmada ele alınan bilim dalları: Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık, Yapılı Çevre ve Tasarım, Etkinleştirme ve Stratejik Teknolojiler, Mühendislik, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, İletişim ve Metin Çalışmaları, Tarihsel Çalışmalar, Felsefe ve Teoloji, Görsel ve Gösteri Sanatları, Ekonomi ve İşletme, Sosyal Bilimler, Biyomedikal Araştırma, Klinik ilaç, Psikoloji ve Bilişsel Bilimler, Halk Sağlığı ve Sağlık Hizmetleri, Biyoloji, Kimya, Yer ve Çevre Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Fizik ve Astronomi.
Eğitim, 30 Kasım 2020 22:11
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Akademi, gençleri basketboldan soğutuyor!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
