235 bin öğün sıcak yemek hizmeti sağladık
Gündem, 28 Kasım 2020 11:33Başkan Büyükakın, “Hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalmayacak diyerek sokakta kalan vatandaşlarımız için ikinci konaklama merkezimizi hayata geçirdik. Kent genelinde 235 bin öğün sıcak yemek hizmetimizi de vatandaşlarımıza ulaştırdık” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, AK Parti Çayırova Servet Günay ve yönetim kurulunu makamında konuk etti. Kent genelinde hayata geçirdikleri projeler başta olmak üzere ilçe genelinde ki hizmetlerin ele alındığı birliktelikte sosyal projelere ayrı bir önem verildiğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalmayacak diyerek sokakta kalan vatandaşlarımıza barınma imkanı sunmak amacıyla ikinci Konaklama Merkezimizi hayata geçirdik. Yemek yapamayan büyüklerimize ve korona testi pozitif olup evde karantina dönemini geçirenler ile hastanede tedavi görürken evde kalan diğer aile bireylerine toplamda 235.000 öğün sıcak yemek hizmeti sunarak vatandaşımızın yanında olduk” dedi.
.gif)
“ÖZ BAKIM VE EV TEMİZLİĞİ İHTİYACINI DA GİDERDİK”
Ulusal ve uluslararası gelişmelerinde görüşüldüğü ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmetlere ayrı bir önem verdiğini, engelli projeleri başta olmak üzere her alanda kentin ihtiyacına dönük adımlar attıklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Geniş Ailem projesi kapsamında 26.464 yaşlı veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşımızın evden çıkmadıkları bu dönemde tüm ihtiyaçları karşıladık. Ayrıca görüntülü psikolojik destek de verdik. Korona virüs nedeniyle kamusal alanlar ile ulaşım hizmeti sunan otobüs, minibüs ve taksiler sürekli dezenfekte ederek vatandaşın sağlığının korunmasında önemli rol oynadık. 2.343 hasta, engelli ve yaşlı vatandaşımıza düzenli olarak evde bakım hizmeti öz bakım ve ev temizliği ihtiyacını da giderdik” ifadelerini sarf etti.
“GIPTA İLE BAKTIĞI HİZMETLERİ VATANDAŞLARINA ULAŞTIRMIŞTIR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen sağlık altyapısına da değinen Başkan Büyükakın, “Türkiye’nin geçmiş dönemlerinde eksiklik olarak yer alan sağlık sisteminin önemini; epidemi ve pandemi gibi dönemlerde daha iyi görmekteyiz. Türkiye, 2002 öncesinde sağlık alanında gelişmekte olan ülkeler sınıfında dahi yer almazken 18 yıllık AK Parti dönemi ile diğer yatırım alanları gibi sağlık alanında da çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Türkiye’nin sağlık alanında yapmış olduğu yatırımların karşılığı 2019 yılında başlayan Covid-19 pandemisi ile birlikte çok daha iyi bir şekilde ortaya çıktı. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi vatandaşlarına ücreti karşılığında sağlık hizmeti sunamazken, ülkemiz pandemi süreci tüm dünyanın gıpta ile baktığı hizmetler zincirini vatandaşlarına ulaştırmıştır” şeklinde konuştu. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Gündem, 28 Kasım 2020 11:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Elif Rana Aksoy, Çayırova’daki ses yarışmasının kazananı oldu
Eski bakandan Erdoğan'ı çıldırtacak sözler!
Gazeteci Sadun Çetin’in annesi vefat etti
Tarihin en büyük zammı geliyor!
Erdoğan, Altaylı'yı kuzuya çevirdi!
Doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadılar
Milli iradeye darbe ve milli irade hırsızlığı
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
Vali Aktaş’tan Avukatlar Günü mesajı
Hereke Asım Kocabıyık öğrencilerinden Cengiz Makina’ya teknik gezi
Dev kirişler 9 saatte yerleştirildi
Ehil olmayan kadrolar, ülkenin geleceğini çalıyorlar
Tokatlılar, Körfez’deki o salona sığmadı!
Büyükakın’dan Ömer Aydın için başsağlığı mesajı
Bir toplumun vicdanı en savunmasız canlılara gösterdiği merhametle ölçülür
Fiyatlar roket gibi artacak
Tramvay hattı uzatma çalışmasında tempo düşüklüğünün nedeni ne?
Gençler siyasete nasıl bakıyor?
Depoları doldurun! Yine zam geliyor
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
