Büyükşehir’den ihtiyaç sahibi 8 bin öğrenciye tablet
Gündem, 11 Kasım 2020 06:25İhtiyaç sahibi 8 bin öğrenciye tablet dağıtacaklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, “Bunun için 10 Milyon TL’lik bütçe ayırdık” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla yapılan çalışmaların ardından ihtiyaç sahibi 8 bin öğrenciye dağıtılacak tabletler için gerekli protokolü imzaladı. Kocaeli İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik ile imzalanan protokol sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Milli Eğitim, İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sayesinde evlerinde tabletleri bulunmayan öğrencilerimizin, internete erişebilmeleri için bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda bu bakanlıklarımız tarafından tespit edilmiş 8 bin öğrencimize Büyükşehir Belediyemizin maddi desteği ile tabletlerin teslim edilmesi yönünde bir karara vardık” dedi.
“8 BİN TABLET 10 MİLYON LİRALIK BÜTÇE”
“Pandemi sürecinde öğrencilerimizin eğitiminin aksamaması için Milli Eğitim Bakanlığımız, yoğun bir çaba gösterdi” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Elektronik ortam üzerinde çevrim içi olarak öğrencilerimizin eğitimine devam etmesi için yoğun bir çaba gösterildi. Bizlerde bu süreç zarfında internet imkânı bulunmayan öğrencilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak destek olduk. Bununla birlikte Milli Eğitim İl Müdürümüzle şimdiye kadar sayısız projeye imza attık. Bu da bir yenisi olacak. 8 bin tablet yoluyla internete erişim sorunu hiçbir öğrencimizin olmayacak. Yaklaşık 10 milyon TL’lik bir bütçe kullanarak bu öğrencilerimizin de internete erişimini sağlamak için çalışmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden öğrencilerimize hayırlı olmasını, hem ilimizin hem de ülkemizin eğitim hayatına güzel katkılar sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“TABLETLERİ ALINARAK KENDİLERİNE DAĞITIMI YAPILACAKTIR”
Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise, “Kocaeli’nde eğitim öğretim gören çocuklarımıza internet ve tableti olmayan çocuklarımızla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızla tespit edilen öğrencilerimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu çocuklarımızın tabletleri alınarak kendilerine dağıtımı yapılacaktır” diyerek şunları kaydetti: “Bu amaç dolayısıyla bugün bir protokol imzaladık. Büyükşehir Belediyemizden eğitimle ilgili ne zaman bir şey istesek her zaman yanımızda oldu, olmaya da devam ediyor. Örnek olabilecek nitelikte çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Bu konuda bizi desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye çalışanlarına ve Milli Eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” İfadesini kullandı.
Gündem, 11 Kasım 2020 06:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
