Pişmaniyeciler meydanına Atatürk çiçekli fotoğraf alanı
Gündem, 10 Kasım 2020 08:14Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Pişmaniyeciler meydanına 182 Atatürk çiçeğinin yer aldığı fotoğraf alanı oluşturdu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’in sembolü niteliğindeki Pişmaniye için yaptığı Meydana Atatürk’ü anma programları kapsamında 182 adet Atatürk çiçeği yerleştirdi.
182 ATATÜRK ÇİÇEĞİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü anma günü kapsamında Pişmaniyeciler meydanında önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca yapılan meydana Atatürk’ün 82. Ölüm yıldönümü nedeniyle Atatürk’ü anma fotoğraf alanı oluşturuldu. Fotoğraf alanının 182. çiçeciğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın koydu.
“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Çelenk töreninin ardından Pişmaniyeciler meydanına giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’da eşlik etti. Fotoğraf alanında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Büyükakın; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün yapımını tamamladığımız pişmaniyeciler meydanına 182 Atatürk çiçeğinin yer aldığı fotoğraf alanı oluşturduk. Şüphesiz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi kurarak tam bağımsızlık yolunda çok önemli çığırlar açtı. Bugünde ülkemiz güçlü bir şekilde ilerlemektedir. Gerçek bağımsızlık, ekonomik bağımsızlıktır. Bizde ülkemizin tam bağımsızlığı için istikrarlı bir şekilde çalışıyoruz. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
.gif)
3 GÜN BOYUNCA AÇIK
Pişmaniyeciler meydanına 10 Kasım Atatürk’ü anma günü kapsamında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca kurulan fotoğraf alanı 3 gün boyunca meydanda olacak. Vatandaşlar 3 gün boyunca alana giderek oluşturulan alanda fotoğraf çekebilecek.
ATATÜRK ÇİÇEĞİ NEDİR?
Atatürk Çiçeğinin ana vatanının Orta Amerika ile Meksika olduğu bilinmektedir. Ponsetya ismi ile anılan çiçek ülkemizde yetişen bir tür değil. Atatürk bu çiçeği ülkemize getirterek yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalar başlatmıştır. Bu nedenle de o dönem ponsetya bitkisinin ülkemizde yetişebilmesi adına çalışmalar yapan bitki bilimciler bu çiçeğe Atatürk çiçeği ismini vermişlerdir.
Gündem, 10 Kasım 2020 08:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
