Kocaeli’de su sıkıntısı var mı?
Gündem, 09 Kasım 2020 15:18Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nde su sıkıntısı yaşanmadığını belirtti.
İlimizin içme suyu ihtiyacının yıllık yüzde 80’inini karşılayan Yuvacık Barajı, yaz aylarında artan su kullanım miktarı ve düşük yağışlar nedeniyle Eylül, Ekim ve Kasım aylarında en düşük olduğu seviyeye inmektedir. Bundan dolayı Yuvacık Barajında 9 Kasım, yani bugün itibariyle, % 24 seviyesinde ve 12 milyon 220 bin m3 su bulunmaktadır.
SAPANCA’DAN 7 MİLYON M³ SU ALINDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, sonbahar aylarında mevsim normallerinin altında devam eden yağışlar nedeniyle Yuvacık Barajındaki seviyenin inmesi üzerine B planı olarak kullanıldığı Sapanca Gölü’nden 23 Eylül tarihi itibariyle su alımına başlandı. Sapanca Gölü Terfi Merkezinden 3 pompa ile Başiskele Kullar İçme suyu Arıtma Tesisine şimdiye kadar, toplamda 7 milyon 113 bin 821 m³ su alımı gerçekleştirmiştir. Yuvacık Barajından alınan su ile birlikte arıtılan içme suyu, şebekeye verilerek abonelerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanmaktadır.
TÜM TEDBİRLER ALINDI
Kocaeli’nde su sıkıntısı bulunmamaktadır. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte şehre verilen su tüketimi azalmıştır. Önümüzdeki dönemde mevsim normallerine bağlı olarak yağışlar beklenmektedir. Buna rağmen İSU Genel Müdürlüğü olarak yaşanabilecek her türlü susuzluk riskine karşı gerekli önlemler alınmıştır. Sapanca gölünün yanı sıra ihtiyaç halinde C Planı olarak hazır halde bekletilen derin su kuyuları devreye alınacaktır. Ayrıca, Kandıra Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle yüzde 60 oranında olmak üzere 13 milyon 640 bin m3 su bulunmaktadır. Namazgah Barajı’ndan Kandıra ve çevresi ile İzmit, Körfez ve Derince ilçelerinin kırsal yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacı karşılanmaktadır.
TASARRUFA DİKKAT
Gözümüz gibi baktığımız ve kalitesini koruduğumuz içme suyumuzu, tasarruf kurallarına önem vererek gönül rahatlığı ile çeşmelerinizden içebilir ve her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz.
Gündem, 09 Kasım 2020 15:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Medya hedef gösteriyor, yargı harekete geçiyor!
Kocaeli Büyükşehir’den futbol sahaları için yeni hamle!
Orzax halka arz oluyor
Vali Aktaş, MHP’lileri ağırladı
Erdoğan ve Gürlek bu işin tam göbeğindedir!
Trafik sigortasında indirim fırsatı!
Derince’de Yaz Sinema Günleri Hababam Sınıfı ile başladı
Gölcük’te dev spor yatırımı için kollar sıvandı
Milyonlarca işçi sıfır zam alacak
Kocaeli vekili Yargıtay binası önüne elinde tuzla gitti!
Kocaelili üreticiler maliyetlerin yarı yarıya düşmesinden çok memnun!
Bit Pazarı'na ilgi arttı
Gebze’de Adalet Nöbeti: Çocuklarımızın kömürünü verdiler
Büyük deprem ihtimali azaldı mı?
Ayakta alkışlandılar!
10 yıl içinde bu meslekler tarih olacak!
Emekliye ek zam ocak ayına sarkabilir
Kapanca Festivali’nde coşku 3’üncü günde zirveye çıktı
Gölcük Değirmendere’de Aquapark sizi bekliyor!
Kocaeli’de Saadet Partili yönetici canına kıydı!
Vatandaşın borcu katlandı! Milyonlar icra takibinde
Başkan Hürriyet’ten 28 Haziran mesajı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın İzmit
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, 28 Haziran’ı unutmadı!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
