Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 kuruşluk dava
Siyaset, 06 Kasım 2020 07:56CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine söylediği "Cahil, izansız, vicdansız, zeka yoksunu, kalbi kin ve nefretle dolmuş mahluk" gibi ifadelerine ilişkin tazminat davası açtı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son iki haftadır CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından şahsına yönelik kullandığı, "Cahil, izansız, vicdansız, zeka yoksunu, insanlıktan nasibini almamış, kalbi kin ve nefretle dolmuş mahluk" ifadelerine Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile 5 kuruşluk tazminat davası açıldı.
Açılan davaya ilişkin halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, şu bilgileri verdi:
"Son bir hafta içerisinde Sayın Erdoğan'ın iki farklı konuşması oldu. İkisinde de sayın Genel Başkanımıza yönelik çok ciddi hakaretler yapıldı.
Genel Başkanımız her zaman için, mümkün olduğunca siyasilerin eleştiriye katlanma yükümlülüğünün altında olduğunu düşünüyor ancak sürekli olarak iftira atmaları, yalan söylemeleri, Genel Başkanı bir anlamda hakaret eden kişi olarak tanımlamaya çalışmaları ve bunla ilgili algı yaratmaya çalışmalarının ardından Genel Başkan tarafından talimat verildi.
Dilekçeyi bugün sabah itibariyle Ankara Asli Hukuk Mahkemelerine verdik. Dolayısıyla 5 kuruşluk, iki tane dava açıldı."
Kılıçdaroğlu'nun dava talimatını, "Adamına, kişiliğine, ederine göre tazminat olmalı, benim için Erdoğan'ın değeri 5 paradır, o nedenle 5 paralık dava açılması lazım. Ancak madem 'para' birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt" ifadesi ile verdiği öğrenildi.
Çelik son olarak, "Sayın Erdoğan'ın kişiliğini göz ederek 5 kuruşluk dava açtık. Sayın Erdoğan'ın daha önce ifade etmiş olduğu sözleri de sunacağız, kişiliğini ifade etmek açısından. Dolayısıyla bir hukuksal mücadeleye girmiş olacağız." dedi.
Siyaset, 06 Kasım 2020 07:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
