Reel sektörde Türkiye’nin kalbi Kocaeli’dir
Gündem, 03 Kasım 2020 13:59Başkan Büyükakın, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde üretimlerini sürdüren Lider Kozmetik ve Kartal Bombe Sanayi firmalarını ziyaret etti.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde üretimlerini sürdüren Lider Kozmetik ve Kartal Bombe Sanayi firmalarını ziyaret etti. Gerçekleştirdikleri üretimler hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker ve Bölge Müdürü Erol Karaaytuyl’a da bir araya geldi. AR-GE sayısının 15 olmasıyla da dikkat çeken Dilovası OSB’de inceleme gerçekleştiren Başkan Büyükakın, “Kocaeli’deki sanayi kuruluşlarımız ve firmalarımız, pandemi de kendi güçlerini bir kez daha gösterdiler. Sanayide elektrik tüketimi, siparişler, kapasite kullanım oranları, üretim ve ihracat her geçen daha da artıyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“KADIN İSTİHDAMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ”
On altı bine yaklaşan çalışanı, ilk 500’deki sekiz firmasıyla Kocaeli’de çok önemli üretimler gerçekleştiren Dilovası OSB, içerisinde gıdandan enerjiye, makineden karma birçok alanda 223 firmayla ihracata katkı sunmaya devam ediyor. Günün ilk ziyaretini, kökleri 1978’e uzanan ve ürünleriyle 6 kıtada 102’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Lider Kozmetik’e yapan Başkan Büyükakın, kadın istihdamın önemine dikkat çekti. Lider Kozmetik’in sahibi Nail Köse’nin de hazır bulunduğu ziyarette üretim alanlarını gezen Başkan Büyükakın, çalışanlara kolaylıklar diledi.
.gif)
“ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE KENDİSİNİ GÖSTERİYOR”
1940 yılında merhum Mehmet Kartal’ın Karaköy Kalafat meydanında bakıma gelen gemilerin bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirmesi ile sektördeki yolculuğuna başlayan Kartal Bombe Sanayi’yi ziyaret eden Başkan Büyükakın, firma sahibi Mehmet Ali Kartal’la birlikte üretim alanını gezdi. Çalışanlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Büyükakın, metallerin şekillendirilmesi ihtiyacı üzerine bugünkü uzmanlık alanlarından olan bombe ve bombeli ürünler imalatlarıyla alakalı detaylı bilgi aldı. Üretim, tüketim ve dış ticaret gibi ekonominin temellerinin pandemiyle birlikte dünyada yara aldığını da dile getiren Başkan Büyükakın, “Ülkemiz pek çok ülkeye göre çok daha hızlı toparlanma yaşadı. Sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi ile imalat sanayi siparişleri, kapasite kullanım oranları ve üretimde yukarı yönlü bir hareket görmesi bunun en güzel göstergesidir. Yeni yatırım taleplerini ülkemizin her köşesinde kendisini gösteriyor” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN İHRACAT GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR”
“
Reel sektörde Türkiye’nin kalbi Kocaeli’dir” ifadelerini kulanan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ziyaretlerinde salgınla birlikte, küresel ekonominin ağırlık merkezinin değişmesini de değerlendirdi. Büyük ve global markaların üretim merkezi konusunda çeşitlendirmeye başlamasına değinen Başkan Büyükakın, “Ülkemizin bu anlamda merkez olacağına inanıyorum. Nitelikli iş gücü ve altyapı Türkiye’nin en büyük avantajıdır. Bunun yanında ARGE merkezlerimizi artan sayısı ve inovasyondaki yükselen performansımız her geçen gün gelişmektedir. Hayata geçirilen her türlü yatırım, Türkiye’nin ihracat gücüne güç katacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Gündem, 03 Kasım 2020 13:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vali Aktaş, MHP’lileri ağırladı
Erdoğan ve Gürlek bu işin tam göbeğindedir!
Trafik sigortasında indirim fırsatı!
Derince’de Yaz Sinema Günleri Hababam Sınıfı ile başladı
Gölcük’te dev spor yatırımı için kollar sıvandı
Milyonlarca işçi sıfır zam alacak
Kocaeli vekili Yargıtay binası önüne elinde tuzla gitti!
Kocaelili üreticiler maliyetlerin yarı yarıya düşmesinden çok memnun!
Bit Pazarı'na ilgi arttı
Gebze’de Adalet Nöbeti: Çocuklarımızın kömürünü verdiler
Büyük deprem ihtimali azaldı mı?
Ayakta alkışlandılar!
10 yıl içinde bu meslekler tarih olacak!
Emekliye ek zam ocak ayına sarkabilir
Kapanca Festivali’nde coşku 3’üncü günde zirveye çıktı
Gölcük Değirmendere’de Aquapark sizi bekliyor!
Kocaeli’de Saadet Partili yönetici canına kıydı!
Vatandaşın borcu katlandı! Milyonlar icra takibinde
Başkan Hürriyet’ten 28 Haziran mesajı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın İzmit
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, 28 Haziran’ı unutmadı!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
