Toplu taşımaya virüssüz hava sahası geliyor
Gündem, 20 Ekim 2020 11:31Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, UV Hava Filtre Sistemiyle toplu taşımaya virüssüz hava sahası getiriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, toplu taşımaya virüssüz hava sahası getiriyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda toplu taşıma hizmeti verdiği otobüs ve tramvaya UV filtre ünitesi takmaya başladı. Temiz hava sirkülasyonu sağlayan UV Filtre teknolojisi ile UlaşımPark, yolculara sağladığı hizmet kalitesini de en üst seviyelere taşımayı başardı.
UV FİLTRE SİSTEMİ
Tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgınına karşı mücadelesini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında vatandaşlara güvenli ve sağlıklı yolculuk imkanı için yeni bir sistemi faaliyete geçirdi. ‘Toplu taşımada virüssüz hava sahası’ hedefleyen Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, toplu taşıma hizmeti verdiği otobüs ve tramvaya UV filtre ünitesi takıyor.
.gif)
336 OTOBÜS VE 18 TRAMVAY
Ameliyathaneler, ileri derecede tıbbi ve kimyevi araştırmalar yapan laboratuvarlarda hava dezenfektasyonu için en çok tercih edilen Ultraviyole Hava Filtre Sistemi ,toplu taşıma hizmeti verilen 336 otobüs ve 18 tramvaya entegre edilecek. Ultraviyole Hava Filtre Sistemi yolculara sağlıklı ulaşım hizmeti sunuyor. İnsan sağlığına her hangi bir zararı bulunmayan ultraviyole hava filtre sistemi, havadaki mikroorganizmaya çarparak ultraviyole ışın etkisiyle mikropların yapısını bozuyor.
YÜZDE 99 TEMİZ HAVA
Yüzde 99 oranında hava temizliği sunan sistem ultraviyole ışınları ile tramvay içerisinde en üst seviyede temiz hava sirkülasyonu sağlıyor. Ultraviyole Hava Filtre Sistemiyle yolcuların güvenli ve sağlıklı seyahat etmesi için araç içerisinde bulunan mikroorganizmaları yok ederek olası salgın etkileşiminin önüne geçilmiş oluyor. Otobüs ve tramvaylara entegre edilen Ultraviyole Hava Filtre Sisteminin polen filtreleri düzenli ve programlı olarak değiştiriliyor.
TRAMVAYDA DENENDİ
UlaşımPark ar-ge çalışmalarını yürüten mühendis ve teknik ekip 6 aylık süre zarfında UV filtre teknolojisini Akçaray’da denedi. Bu süre boyunca tramvaylarda çeşitli hava kalite testleri yapıldı. Tarafsız, bakanlıkça akredite edilmiş kurum tarafından yapılan testler sonucunda UV Filtre sayesinde önceden 59 kob M3 olan bakteri değeri 6 kob/M3’e, 6 kob/M3 olan küf değeri ise 0 kob/M3’e düşürüldü. Bu sayede hava kalitesi en üst noktalara taşındı. UV Filtre montajı ile bu sayede tramvaylar içerisindeki hava kalitesi en üst seviyeye çıkarıldığı gözlendi. Akçaray’da kullanılan Ultraviyole Hava Filtre Sistemi 336 yolcu otobüsüne entegre edilmeye başlandı. Kısa süre içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yolcu otobüsleri de virüssüz hava sahasıyla hizmet verecek.
Gündem, 20 Ekim 2020 11:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
