Körfez Belediyesi, halka yalan söylüyor!
Gündem, 19 Ekim 2020 17:36EMEP Emek Partisi Körfez İlçe Örgütü, "Söz verdik yaptık" denilen ama olduğu gibi duran Körfez Devlet Hastanesi'nin durumuna dair açıklama yaptı. Reklamların ve gerçeklerin birbiriyle uyuşmadığının ifade edildiği açıklama, "Yenilenmeyen bir hastanenin reklamını yapmak, halka yalan söylemek değil midir?" denildi.
Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz imzalı yapılan açıklamada hastaneye tek bir çivi dahi çakılmadığı dile getirildi. Önceki dönem AKP’li Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın Körfez Devlet Hastanesi için "Körfez’in 10 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir hastane yapacağız" dediğini hatırlatan Korkmaz, "O dönem Belediye meclisine getirilen hastane projesi oybirliği ile kabul edildi. Hatta hastane için Büyükşehir Belediyesinden onay alınarak imar planı değişikliği dahi yapıldı. 2018 yılı sonunda ise tamamlanması planlandı. 12 milyon liralık proje olduğunu söyleyen dönemin belediye başkanı Baran, 'Körfez’e yakışmıyor, Sağlık Bakanlığının 2017-2018 için yatırım planlanmasına alınmaması üzerine hastanemizi öz kaynaklarımızla yapacağız' demişti. O dönem yeni hastane için kaynak yaratıldı. Kaynak için belediyenin bazı taşınmaz gayrimenkulleri satıldı. Hatta yapılması planlanan hastanenin 12'si yoğun bakım, toplam 87 yatak kapasiteli olacağı, yeni acil servis bölümü ile modern bir hastaneye kavuşturulacağı kamuoyu ile paylaşıldı, yerel basına haberler servis edildi. Hastane projesi tartışılmasından bu yana 3 yıl geçmesine rağmen hastane için tek bir adım atılmadı. Tek bir çivi çakılmadı" dedi.
"MEVCUT HASTANE YETERSİZ"
Mevcut hastanenin yetersiz olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Sanayi ile birlikte anılan Körfez ilçemizin nüfusu 170 bine yaklaşmaktadır, Kocaeli Valiliğinin hemen pandemi öncesi açıkladığı kronik hasta sayısının en çok olduğu ilçelerden birisidir. Vatandaşların nitelikli ve en çabuk sağlık hizmetine ulaşması en öncelikli haklarıdır. Sağlık hakkı, yaşam hakkı ile eşdeğerdir. Pandemi koşullarında halk sağlığının ne kadar önemli olduğunu yaşadık, hâlâ da yaşıyoruz. Mevcut Körfez Devlet Hastanesinin yetersizliği konusunda çokça tartışmalar dönmüştür. Hastane personellerinden aldığımız bilgiler ise şöyledir;
• Herhangi bir kazazede geldiğinden yerimiz sınırlı, kazazedeye müdahale etme şansımız azalıyor.
• Personel dinlenme alanları küçük. Örneğin 25 kişi aynı yerde dinlenmektedir.
• Hastayı canlandırma yeri ve pansuman aynı yerde yapılıyor. Bu sağlık açısından doğru değil.
• Hastanenin fiziki koşulları yetersiz olduğundan hastalar diğer hastanelere gitmektedir.
Hastane personelinin aktardıkları pandemi koşullarında Körfez Hastanesinin durumunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
.gif)
"REKLAM VAR AMA HASTANE YOK!"
Hastanenin taşınacağı, hatta kapanacağı söylentilerinin dönem dönem dile getirildiğini hatırlatan Korkmaz, "Önceki belediye başkanı Baran, 'Hastanenin taşınmasına, kapanmasına müsaade etmeyeceğiz. Halkımız istedi, biz yaptık. Halkımızın talebi neyse, biz hak ettiği hizmeti veririz' demişti. Ama tek bir çivi çakılmamasına rağmen Körfez Belediyesinin internet sitesinde 'yeni' yapılan hastanenin reklamlarını görebilirsiniz. Belediye sitesi yetmemiş olacak ki, belediyenin ilan panolarına hastane için 'Söz verdik, yaptık' diyerek reklamlarını yapmışlardır. Yapmadıkları bir şeyin reklamını yapmayı bir kenara bıraksınlar. Salgın bize lafta değil, gerçekte her şeyin başının sağlık olduğunu hatırlattı. Vaka sayılarının arttığı bir dönemde öncelik, nitelikli bir hastane değilse nedir? Halk hastane istedi, onlar reklam yaptı. Reklam var ama ortada yenilenen bir hastane yok" dedi.
"ŞENER SÖĞÜT NEDEN SUSUYOR?"
"Yenilenmeyen bir hastanenin reklamını yapmak, halka yalan söylemek değil midir?" diye soran Korkmaz, "Körfez Devlet Hastanesi'nin bütçesi için ayrılan paralar nerelere harcandı, kimlere peşkeş çekildi? Yapmadığınız hastanenin reklamını neden yapıyorsunuz? Dönemin belediye meclis üyesi ve Körfez Belediyesi imar komisyon başkanı olan, şimdinin Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt neden susmaktadır? Bir yılı aşkındır görevde olan Şener Söğüt neden tek bir adım atmamıştır?" bu sorulara cevap verilmesini istedi. "Körfez halkı olarak bu işin peşini bırakmıyoruz" diyen Korkmaz son olarak "Esnafından işçisine ve emekçisine vergisini verenler olarak; bu sorularımıza tek tek cevap istiyoruz. Verilen sözlerin takipçisi olacağız. Vatandaşları hastanesine sahip çıkmaya, nitelikli ve kolay ulaşılır bir hastane için birlikte mücadeleye etmeye çağırıyoruz" dedi.
Gündem, 19 Ekim 2020 17:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
