Kocaeli çiftçisine 20 bin tavuk desteği
Gündem, 16 Ekim 2020 02:03Kocaeli genelindeki çiftçilere 3 yılda 17 bin adet yüzde 50 hibeli Atak-s cinsi tavuk veren Büyükşehir, sadece 2020 yılında 20 bin tavuk desteği sağladı.
Tarımsal ve kırsal kalkınmaya destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerekli şartları sağlayan çiftçilere katkı sunuyor. Kocaeli genelinde tavukçuluğun geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi” kapsamında 20 bin tavuk Kocaelili çiftçilere verildi. Yüzde 50 hibeli olarak uygulanan proje kapsamında Atak-s cinsi tavukların yanında askılı yemlik, askılı suluk, 10 gözlü folluk, su deposu, altlık (çeltik) ve yumurta yemleri de yüzde 50 hibe ile verildi.
“VESİLE OLANA TEŞEKKÜR EDERİM”
Projeden yararlanan Ömer Yılmaz, 30 yıldır tavuk yetiştiriciliği yaptığını belirterek, “Bu işi doğal olarak yapmaya çalışıyoruz. Geçen sene Büyükşehir Belediyesi’nden Atak-s tavuğumuzu almıştık. Bu sene de 200 adet tavuğumuzu aldık” dedi. Tavukları yüzde 50 hibe ile aldığını belirten Yılmaz, “Aynı şekilde yemler de yüzde 50 hibe ile verildi. Maliyetimizi düşürmüş olduk. Kim vesile olduysa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“FAZLASIYLA MEMNUN KALDIK”
Beş yıldır tavuk beslediğini söyleyen Gülşah Bayramoğlu ise “Belediyemizden aldığımız ilk tavuklardan, verimlerinden fazlasıyla memnun kaldık. Kendi ihtiyacımızı karşıladık ve bir miktar satış da yaptık. Ortamımız da müsait olduğu için bu sayıyı artırmaya karar verdik” şeklinde konuştu.
.gif)
“ÇOK UYGUNA MAL OLDU”
Büyükşehir’den aldıkları tavuğun çok uyguna geldiğini belirten Bayramoğlu, “Yem konusunda da daha uyguna mal oldu. Belediye çok büyük avantaj sağladı bize. Seçilen tavuk cinsi de çok isabetli bir tercih olmuş. Daha sağlık olduğu için gezen tavuklar tercih ediliyor. Benden yumurta alan bir bayan sadece torunu için bu yumurtayı alıyordu. Bunun çok sağlıklı olduğunu düşünüyordu” şeklinde konuştu.
“KADIN GİRİŞİMCİLER DEĞERLENDİRSİN”
Kadın girişimcilere de seslenen Bayramoğlu, “Sürekli hazır tüketerek hiçbir şey olmuyor. Sabahları kümesten yumurta almak bile çok keyif verici. Tüm kadınlara eğer imkânları varsa bir şeyler üretmesini, kendi çabalarıyla bir şeyler yapmasını tavsiye ediyorum. Üretmek ülkemiz için de kendimiz için de son derece önemli.” dedi.
PROJE ŞARTLARI
2017 yılında başlatılan proje kapsamında en az 50 metre kare ve üzeri kapalı kümes alanı ve etrafı tel çit ile örülü 1000 metre kare dolaşma alanı bulanan çiftçilere yüzde 50 hibeli Atak-S cinsi yumurta verimi yüksek tavuk desteği veriliyor. 3 yılda 17 bin adet tavuğu çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak veren Büyükşehir, 2020 yılında bu sayıyı 20 bine çıkardı.
Gündem, 16 Ekim 2020 02:03
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
