Cumhurbaşkanlığı’na rekor ödenek!
Siyaset, 09 Ekim 2020 13:14Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı üç birimine gelecek yıl için toplam 14.8 milyar TL ödenek ayırdığı ortaya çıktı.
BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2021, 2023 yılları arasını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan açıklandı.
Bakan Berat Albayrak'ın hazırladığı, AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayladığı plan, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Plana göre, 2021 yılında kamu kurumlarının 1 trilyon 346 milyar 139 milyon TL tutarında bütçe gideri öngörüldü.Orta vadeli mali planda kurumların bütçe teklif tavan rakamları belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı 527.9 milyar TL ile ilk sırada yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na 146,9, Milli Savunma Bakanlığı'na 51,5 milyar lira bütçe tavanı ayrıldı. Milyonlarca emekliye kötü haber geldi, SGK’da rekor bütçe açığı!
SARAY'A DEV BÜTÇE
Cumhurbaşkanlığı ile bağlı birimleri İletişim Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı için ayrılan tutar ise tam 14 milyar 814 milyon 390 bin TL oldu.Erdoğan’ın kullanımında olan Cumhurbaşkanlığı ödeneğinde yıllardır süren artış, önümüzdeki yıl da hız kesmeyecek. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılında 199 milyon TL olan ödenek, 2015 yılında yüzde 99’luk rekor artışla 397 milyon TL’ye çıktı. 2016 yılında 434 milyon, 2017’de 648 milyon, 2018’de 845 milyon TL ödenek ayrılırken bu tutar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte bir önceki yıla göre yüzde 231’lik artışla 2,8 milyar TL’ye ulaştı. Bu yılın ödenek toplamı da 3.8 milyar TL olarak belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yılı ödeneği, 4 milyar 39 milyon TL oldu.Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olan ve “propaganda bakanlığı” gibi hareket eden İletişim Başkanlığı’na öngörülen ödenek tutarı 422 milyon 754 milyon TL, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na ayrılan tutar ise 230 milyon 408 bin TL. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın sahip olduğu ödenek, yedek tutarla birlikte tam 10 milyar 121 milyon 775 bin TL ile rekor sayılabilecek bir seviyeye ulaştı. Yedek tutar da sarayın kullanımında olacak.
2.6 MİLYARA MAL VE HİZMET ALIMI
Cumhurbaşkanlığı ve bağlı idareleri, gelecek yıl için tam 2 milyar 689 milyon TL’lik mal ve hizmet alımı gerçekleştirecek. En çok harcamanın yapılacağı harcama kalemi için Cumhurbaşkanlığı’na 2 milyar 307 milyon TL, İletişim Başkanlığı’na 325 milyon TL, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na 24 milyon TL ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı 30 milyon TL ödenek ayrıldı.
Siyaset, 09 Ekim 2020 13:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
