Eşme ayvası 11 ülkede ağızları tatlandıracak
Gündem, 07 Ekim 2020 09:08Kartepe Eşme’de ayva hasadına başlanıldı. Tadı ve ince kabuğu ile ön plana çıkan Eşme ayvası ihraç edileceği 11 ülkede ağızları tatlandıracak.
Kartepenin marka ürünlerinden olan Eşme Ayvası’nın hasadına başlandı. Tadı ve ince kabuğu ile ön plana çıkan Eşme ayvası ihraç edileceği 11 ülkede ağızları tatlandıracak. Ayva üreticileriyle bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ““Bu yıl hasat çok güzel ama emek olmadan, yemek olmuyor. Ayvaların toplanması da emek ve zaman alıyor” açıklamasında bulundu.
.gif)
KARTEPE’NİN MARKASI
Titizlikle toplanan Eşme Ayvası tadı, ince kabuklu olması ile vatandaşlar tarafından tercih edilirken, tezgahlarda yerini almaya başladı. Bölgeye gelen mevsimlik tarım işçileri bahçelerdeki ayvaları toplamaya başladı. Üreticilerin kuraklığa rağmen büyük çabayla yetiştirdikleri ayvalar, sınırları aşarak farklı ülkelerdeki insanların da ağızlarını tatlandıracak. Çiftiler tarafından toplatılan ayvalar Fransa, Almanya, Ukrayna başta olmak üzere 11 ülkeye ihraç ediliyor.
ALIN TERİ SOFRALARI SÜSLÜYOR
Eşme ayva üreticilerini ayva bahçelerinde ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Allah’ın lütfu güzellikte bir ilçe Kartepemiz. Doğal güzellikleri ayrı, toprakları ayrı verimli. Her yıl Eylül sonu Ekim başı Eşmeli çiftçilerimiz ayva hasadına başlıyorlar. İşi mutfağında görmek için buradayım. Bu emeğin hikayesi. Tohumunu toprakla buluşturduğumuz bir ürünün meyvesini toplamak, bunu kademe kademe evrelerden geçirip, hiç tanımadığınız insanların sofrasına sunmak, hatta yurtdışında insanların yediğini bilmek gurur verici. Eşme ayvası Kartepemizin dünyaya açılan bir markası. Alın teri ile sofraya ulaşıyor” dedi.
KOOPERATİFLEŞİN, BİRLİK OLUN
Kartepe’de sadece ayvanın olmadığını belirten Başkan Kocaman “Kiraz, ceviz, armut, kivi, hurma da verimli topraklarımızda yetişiyor. Bizim ayvamız çok özel bir ayvadır. Sindirimi çok kolaydır. Ayva cezeryenizi de hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Ayvanın coğrafi işaretleme süreci devam ediyor. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz birlik olsunlar, kooperatifleşsinler, biz de imkanlarımız ölçüsünde tüm üreticilerimize destek olalım. Eşme ayvamız kurumsal kimlik de kazansın üretimi arttıralım. Bölgemizde tarımsal ekonomik gelişmeyi, büyümeyi hep birlikte sağlayalım.” açıklamasında bulundu.
Gündem, 07 Ekim 2020 09:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
