Gürültü kirliliği kalp krizini tetikliyor
Sağlık, 02 Ekim 2020 00:02Gürültü kirliliğine karşı gece-gündüz demeden denetimler yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ses sınırını aşan işletmelere para cezası keserken tekrar eden işletmelere daha ağır cezalar uygulanıyor

Tüm dünyanın koronavirüs salgınına odaklandığı bugünlerde insan sağlığını tehdit eden kaynaklardan bir diğerini de gürültü kirliliği oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre kalp krizinden ölen hastaların yüzde 2’si gürültü kaynaklı stresin kurbanı oluyor. Gürültünün yarattığı kronik stres; kalp krizi, inme, yüksek tansiyon gibi tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. İnsan sağlığını ciddi derecede tehdit eden bu faktörün etkilerini en alt seviyeye indirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gece-gündüz denetimler yaparak ses ölçümleri alıyor.
.gif)
YAŞAM KALİTESİ DÜŞÜYOR
Haftada 40 saat 85 desibele maruz kalanlar, sürekli işitme sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Trafik, fabrikalar, eğlence mekânları ve daha pek çok alanda gürültü kirliliği yaşam kalitesinin düşmesine yol açıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, gürültü kirliliğine karşı vatandaşların ve çevrenin sağlığını kurumak için yerinde ölçümler yapıyor.
YERİNDE ÖLÇÜM YAPILIYOR
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzurunun kaçmaması, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Talepler üzerine gece-gündüz demeden denetleme yapan ekipler gürültü kirliliği nedeniyle gelen şikâyet ve talebi değerlendirerek ses seviyesi ölçer il yerinde ölçüm yapıyor.
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNE TEŞEKKÜR
Gelen şikâyetleri değerlendiren Büyükşehir ekipleri önceki akşam da Kartepe-Suadiye bölgesinde denetimlerde bulundu. Bölgede ikamet eden ve Büyükşehir’e şikâyetini ileten Sabahattin Eken, bulunduğu bölgede akşamları çok ses olduğunu belirterek, “Geceleri daha çok ses oluyor. Bundan çok rahatsız oluyoruz. Büyükşehir 153’ü arayarak şikâyetimizi dile getirdik. Ekipler geldiler, buraları denetlediler. Allah razı olsun. Bu şikâyetlerimizin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
2020’DE 280 BİN TL’LİK CEZA KESİLDİ
Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince gürültü kirliliğine karşı çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. 2020 yılının üç çeyreklik periyodunda 11 işletmeye önlem aldırılırken 5 işletmeye 280 bin TL’yi aşan idari para cezası verildi. Büyükşehir ekipleri bu zaman zarfında 140 kez denetim gerçekleştirdi.
ŞİKÂYETLER BÜYÜKŞEHİR 153’E
,
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi, kent halkının tüm talep ve şikâyetlerini iletmeleri için kuruldu. Vatandaşların Büyükşehir 153’ü arayarak dile getirdikleri taleplerin, buradan ilgili birimlere aktarılarak hızlı bir şekilde çözülmesi hedefleniyor. Gürültü kirliliği konusundaki şikâyetler de yine Büyükşehir 153 aranarak iletilebiliyor.
Sağlık, 02 Ekim 2020 00:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yürütmenin disiplini altındaki yargı bağımsız olamaz

Tüketim mallarına yönelik harcamalarda azalma eğilimi gözleniyor

Gölcük Saraylı’da tarihi bina mahalle konağına dönüştürülecek

Derince Belediyesi’nden afetlere hazırlıkta önemli adım

Karamürsel’e konforlu ve düzenli ulaşım

GTO üyesi 45 firma ISO ikinci 500 listesinde

İmamoğlu'ndan sesi ve fotoğraflarından da korkanlara mesaj!

Yine Kartepe, yine yaya geçit çizgileri silindi!

Körfez Çamlıtepe Spor Kompleksi için ihale tamam

Dolar 40 TL'de tutuluyor!

İzmit Belediyesi o noktalarda kalp krizi için elektroşok cihazları kurdu

Kandıra’da Aşık Mahzuni Şerif ile anılar canlandı!

Emeklilere atılan kahkahalara tepki: Son gülen millet olacak

Her 10 kişiden 7'si Erdoğan dönemi sona ersin diyor

Gölcük’te sanat dolu 3 gün

Kandıra sahillerinde çadır kuranlara uyarı!

BYD Plaza Kocaeli Kaya’dan anlamlı araç teslimatı

Büyükşehir’den köfte ve sucuk satışı

İzmit’te Asırlık Çınar Evleri 50 yaş ve üzeri vatandaşları bekliyor!

Gebze Ticaret Odası üyelerine dış ticaretin detayları anlatıldı

Ekonomideki yapısal sorunlara dikkat çekti, önerilerini sıraladı

Kural ihlali yapan 18 şoför ve izinsiz kazı yapanlara ceza

Sedaş’a derhal harekete geçin çağrısı!

Kaya düşmesi riskine karşı çelik ağ çekildi

En düşük emekli maaşı yükseltildi

Erdoğan Cumartesi günü ne diyecek?

Özel'den Erdoğan'a 17-25 Aralık göndermesi

Esnaf sigara satmayacak mı?

Sadece İmamoğlu'na diploma davası açıldı

İzmitli esnaf Didim’de boğularak hayatını kaybetti

Erken seçim kaçınılmazdır

Özgür Özel ile Turhan Çömez tutuklanacak mı?

Gölcük Saraylı’daki tarihi bina da restore edilecek

Azmi Cihat Hatipoğlu, Özel Körfezim’e geri döndü

Mazotun litresi 55 TL’yi aştı

Kandıra Belediye Başkanı Ölmez o mahalle sakinlerini de dinledi

Tutuklanan Zeydan başkan değil, Adana’dır!

KSO Başkanı Zeytinoğlu: Yenilenebilir enerjiye teşviklerde artış var

Korkutarak, TV kanallarını kapatarak iktidarda kalacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz
