Başkan vatandaşlara mancarlı pide ikram etti
Gündem, 01 Ekim 2020 06:27İzmit’in yerel tadı Mancarlı Pideyi tüm Türkiye’ye duyurmak adına çalışmalarda bulunan Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi, kendi sosyal tesisleri olan Gülümse Kafe ve kendi işlettiği Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde vatandaşlara ücretsiz olarak Mancarlı Pide ikram etti.
İzmit’i her yönüyle gerek Türkiye gerekse Dünya’ya tanıtmak isteyen ve çalışmalarını bu yönde devam ettiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesine kazandırdığı sosyal tesisleri Gülümse Kafe ve İzmit Belediyesinin işlettiği Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde Mancarlı Pide ikramında bulundu. İzmitliler, Durhasanlı kadınların maharetli elleriyle yapılan Mancarlı Pideyi tatmanın keyfine ulaştı. Başkan Hürriyet’in ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın da katıldığı programda ikramda bulunulan vatandaşlar bu özel pidenin tadına doyamadı.
DURHASANLI KADINLARIN MAHARETLİ ELLERİNDEN
İzmit’in yerel tadı Mancarlı Pidenin İzmit halkıyla buluşması ise İzmit’in köylü kadınlarının usta ellerinden geçiyor. Sabah 6’da işe koyulan kadınlar özel olarak hazırlanmış doğal köy ürünleriyle pideleri odun ateşine verdikten sonra sımsıcak bir şekilde İzmit halkına ulaşmasını sağlıyor. Lezzetine doyum olmayan bu özel pideler İzmit halkından tam not aldı.
MANCARLI PİDENİN MARKA OLMASI YOLUNDA İLK ADIM ATILDI
Mancarlı Pidelerin yapım aşamasını Durhasan Mahallesi Solaklar’da bizzat takip eden Başkan Hürriyet, “Mancarlı Pide bizim için çok önemli. Mancarlı Pideyi bu kentin marka yiyeceği, hatta Türkiye’nin yeni milli yiyeceği yapabiliriz demiştik. Bugün ilk adımı attık. Kadınlarımızın lezzetli ellerinden çıkmış Mancarlı Pide’yi İzmitlilere ikram ediyoruz. İlk etapta İzmit Belediyesi Sosyal Tesisleri Gülümse Kafe ve Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde her Çarşamba haftada bir gün olmak üzere ikramımız olacak. Sonrasında ise Mancarlı Pideyi çok daha büyük kitlelere tattırmak istiyoruz” dedi.
BUGÜN BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK
İzmit Belediyesi Gülümse Kafe Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “İzmit bu tadın farkında varsın, bu tadı veren köy kadınlarının farkına varsın diye bugün bir başlangıç yaptık. Kadınlarımızın yaptığı bu işten dolayı para kazanmasını da amaçlıyoruz. Mancarlı Pidemizi ilerleyen süreçte daha çeşitlendireceğiz. Marka değerini almak için çalışmalarımızı da başlattık. Pişmaniyenin yanı sıra Mancarlı Pideyi de gastronomi fuarlarında da sergilemek, tanıtmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
.gif)
Gündem, 01 Ekim 2020 06:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
İzmit’te bu hizmetten öğrenciler ve veliler memnun
