Öğretmeni salgına koşturmak adalet mi?
Siyaset, 28 Eylul 2020 23:57Yeni eğitim-öğretim yılında hem uzaktan eğitim süreci hem de yüz yüze eğitimle ilgili tartışmalar yoğun bir şekilde devam etmekte. Çünkü hatırı sayılır miktarda öğrenci internete sağlıklı bir şekilde ulaşamıyor. Ayrıca EBA tüm ülke çapında çöktü. Okulların fiziki şartları ve hijyen koşulları ise yüz yüze eğitime uygun değil. Tüm bu sorunlar devam ederken Kocaeli Valiliğinin öğretmenleri zorunlu bir şekilde filyasyon ekiplerinde görevlendiren yazısı gündemi sarstı. CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Tahsin Tarhan öğretmenlere covid angaryası yükleyen bu haksız talimatnameyi meclis gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir dizi soru yönelten Tarhan şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz bütün olumsuz koşullara rağmen eğitim-öğretim faaliyetleri için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Seminer programları, yüz yüze eğitim ve haftada 6 güne çıkan EBA eğitimi öğretmenlerimizin başlıca görevleri. Kocaeli Valiliği ise öğretmenlerin asıl işlerini yapmalarını engelleyecek bir tutum içine girdi. Salgınla mücadele için öğretmene filyasyon ekibinde görev yazma kabul edilemez. Hem eğitim hem de sağlık sistemi bu karardan olumsuz etkilenecek”.
Öğretmeni Salgına Koşturmak Adalet mi?
Öğretmenler gönüllü bir şekilde filyasyon ekiplerinde yer alabilirler. Salgınla mücadele konusunda çalışma yapmak isteyen eğitimcilere toplumca minnet ve saygı duyuyoruz. Ancak Kocaeli Valiliğinin yaptığı üzere öğretmenlerin zorunlu ve resen filyosyon ekiplerine gönderilmesi tuzun koktuğunu gösteriyor. Bu kararın öğretmenler, öğretmenlerin aileleri ve eğitim-öğretim faaliyetini yüz yüze yürüten öğrenciler bakımından büyük riskler barındırdığına dikkat çeken Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kamuoyu öncelikle şunu merak ediyor. Eğitim-öğretim yılı devam ederken Milli Eğitim Bakanlığının olumlu görüşü, oluru veya onayı olmadan valiliklerin böylesi kararlar alması mümkün mü? Öğretmene verdiği maaşı yük olarak gören Milli Eğitim Bakanı yoksa öğretmenin kendisini de mi yük olarak görüyor? Ayrıca tıp eğitimi almayan öğretmenlerin salgınla mücadele ekiplerinde görevlendirilmesi doğru mu? Salgınla böyle mi mücadele ediyor AKP iktidarı? Binlerce sağlıkçı iş ve görev beklerken öğretmene talimatla görev verilmesi Türkiye’nin utancıdır. Kaldı ki, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Ortada anayasal bir sorun var. Anayasanın angarya yasağı, eğitim-öğretim hakkı ve devlet memuriyetine ilişkin hükümleri açık. Bu kurallara rağmen nasıl olur da öğretmeni alıp uzmanı olmadığı bir yerde zorunlu olarak görevlendirebilirsiniz? Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Öğretmenin yeri hastane değil, okuldur”.
Siyaset, 28 Eylul 2020 23:57
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
