Yalan makinesine bağlasınlar, vatandaş seyretsin
Siyaset, 25 Eylul 2020 17:23MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘yalan makinesi’ açıklamasına yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisi, Erdoğan ve Bahçeli’nin yalan makinesine bağlanmasını önerdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisi için sarf ettiği, “Keşke bir yalan makinesine bağlanıp konuşmasını yapsaydı” ifadelerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beni, Erdoğan’ı ve Sayın Bahçeli’yi yalan makinesine bağlasınlar, kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor vatandaş da seyretsin” dedi.
Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçişle ilgili öngördüğü yol haritası için, “Cumhurbaşkanı seçtiğimiz kişi sembolik olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının sıcak siyasetin dışında kalmasını istediğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim olasılığından, kahvedeki iskanbil destesine, Türk Tabipler Birliği’nden, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar çeşitli soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Halk TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı’nın sembolik olacağını, Başbakanlık makamının geri geleceğini de belirterek şunları söyledi:
“Bu benim düşüncem. Diğer ittifakı oluşturan partilerin liderleriyle bu konuyu konuşmadım ama seçim zamanında ittifakı oluşturan liderler bir araya gelip, bu konuda bir protokol imzalamak zorundalar. Biz neyi düşünüyoruz? Cumhurbaşkanı olarak seçtiğimiz kişi, bir süre sonra sembolik olacak. Güçlü olan yürütme organında kim olacak? Başbakan olacak. Bunlar alt alta yazılarak bir protokol oluşturacağız, ondan sonra hep beraber milletin önüne çıkacağız, diyeceğiz ki ‘Bize oy verin’.
İTTİFAKA İHANET OLUR
(CHP’nin adayı Abdullah Gül mü olacak?) Sayın Abdullah Gül bizim siyaset dünyamızın önemli aktörlerinden birisidir, kabul etmek gerekir. Demokrasiye bağlılığını değişik ortamlarda vurgulamıştır. Özellikle AK Parti kanadı Abdullah Gül ismini bir türlü içine sindiremiyorlar ve sindiremeyebilirler yani. Niye korkuyorlar diye bu soruyu da sordum. Ortada bir aday yok, bir adaylık yok, bir talep yok, bir şey yok. Millet ittifakının aktörleri ile konuşmadan tek başıma oturup karar almam ittifaka ihanet olur.
KENTLERİ İÇİN ÇALIŞSINLAR
Belediye başkanlarımız, başkanlıklarını yapacaklar, başarılı olacaklar, sıcak siyasetin olabildiğince dışında kalacaklar ama bütün çabalarını, bütün emeklerini yönettikleri kente verecekler. Bunu istiyorum ben. Ekrem Bey de başarılı olacak, Mansur Bey de başarılı olacak. Şu aşamada bir cumhurbaşkanlığı tartışması doğru değil. Onlar ne kadar başarılı olursa ben o kadar gurur duyarım.”
ÜÇÜMÜZÜ DE YALAN MAKİNESİNE BAĞLASINLAR
CHP Genel Başkanı, son günlerin tartışma konularında şunları söyledi:
YENİ DESTE POLEMİĞİ
Bir milyonun üzerinde kahvehane var. Biliyorlar mı acaba orada çalışan insanların kahve kapandığı süre içerisinde evlerine ekmek götürüp götürmediklerini. Bana geldi dediler ki ‘Ya bizde kağıt da oynansın. En azından biz yeni deste kağıt açarız.’ Ben bunu dillendirdim. Vay efendim sen kağıt oynamasını da bilmiyorsun! Biraz da dalga geçmeye çalıştılar. Yine söylüyorum, bir milyonu aşkın kahvecinin sözcüsü olurum. Bundan da gurur duyarım.
BAHÇELİ’NİN TTB TEPKİSİ
Beni, Erdoğan’ı ve Sayın Bahçeli’yi yalan makinesine bağlasınlar, kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor vatandaş da seyretsin. Ben buna hazırım, kendileri de hazırsa. Yoğun bakımda yer bulmak için eğer milletvekilleri, hastanede çalışan hekimler torpil arayışına girmişlerse, ‘bu ülkede sorun var’ demektir.
Siyaset, 25 Eylul 2020 17:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
Kocaeli’de konut satışındaki düşüşün sebebi ne?
Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Öğrencileri mezun olmadan sektörle buluşturan GEBKİM modeli tanıtıldı
Son anketten AKP açık ara birinci mi çıktı?
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
