KOHAYDER derdini Pelin Başkana döktü
Gündem, 14 Eylul 2020 05:11Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) Başkanı Gonca Çelik Ketenağ ve Başkan Yardımcısı İlksen Aydın önceki gün İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz'i ziyaret ettiler.
KOHAYDER Yönetimi görüşme sırasında dernekleri hakkında bilgi verip 2013 yılından itibaren sokak hayvanlarının yasal, hukuksal ve sosyal haklarını savunurken aynı zamanda sahada da bir çok muhtaç canı besleme, kurtarma, tedavi ve ameliyat ettirme, evlat edindirme gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ettiler.
Ayrıca, tüm bu tedavi, besleme ve bakımlarını yaparken devlet ya da belediyelerden hiç bir destek alamadıklarını, şu an ortopedik ameliyatlar ve cerrahi müdahale gereken ameliyatları binbir zorlukla özel kliniklerde yaptırmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Kocaeli'de bu şekilde özveri ile çalışan tek dernek olmalarına rağmen, destekçi bulamadıklarından dolayı daha fazla can kurtaramayacak duruma geldiklerini aktardılar.
.gif)
Her ilçe belediyesinin donanımlı, hijyen koşullarına uygun, cerrahi müdahalelerinin yapılabileceği kısırlaştırma ve tedavi merkezi olması gerektiğini ve en fazla sıkıntıyı İzmit'te çektiklerini ifade eden KOHAYDER Yöneticileri gerekli ilgi ve desteği kurumlardan göremediklerinden yakınıp çözüm önerilerini Pelin Coştur Filiz'e ileterek destek istediler.
İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz görüşmede kendisinin de 2004 yılından beri Hayvanları Koruma Derneği'ne üye olduğunu söyleyerek İzmit Belediyesi'nin Veterinerlik Hizmet Birimini yeni kurduğunu, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in de doğa dostu olduğunu belirtip Hayvanları Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezini en kısa zamanda faaliyete geçireceğine inandığını ve kendilerine destek için elinden geleni yapacağını ifade etti.
Gündem, 14 Eylul 2020 05:11
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
AK Parti Gebze’de 175 yeni üye
KOSGEB destek talepleri değerlendirildi: GTO Başkanı Aslantaş da jüride
İktidarın seçim planı
Akaryakıt fiyatları 15 lira birden düşecek mi?
Büyükakın, AKP’nin yeni Kandıra yönetimini makamında ağırladı
Körfez Meclisi toplandı: Komisyon seçimleri tamam
Bu sokakta yayalar nasıl yürüyecek?
Derince meyve ağaçlarıyla yeşillenecek
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
Yıkılan eski İnterteks Fuar alanında yapılar yükseliyor
Dilovası Meclisi’nde komisyonlar belirlendi
Kocaeli’de Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı: 226 bin TL ödül dağıtılacak
Zamkolik olduk! Vatandaşa büyük darbe
En çok tüketilen içeceğe zam yapıldı!
İYİ Parti’de görevden alınan Alpay Çakırcı’dan açıklama
İzmit’te sokak hayvanlarına modern yaşam alanı geliyor
Ağaçlandırma böyle mi olur?
GOSB Teknopark’ın Ardahan’da açtığı ofiste girişimci kabulü başladı
İzmit Belediyesi’nden gurur verici bütçe tablosu!
Terör saldırısında çatışmanın ortasında kaldılar
Cumhurbaşkanı danışmanları Gölcük’te konuşacak!
Adam gibi yapacaksın o Adalet Bakanlığını
Kartepe Belediyesi’ne kimse gelmesin mi isteniyor?
Başiskele personeli silahla kendini vurarak intihar etti
Dilovası’nda çocuklar ve anneler için anlamlı etkinlikler
Körfez Kent Konseyi’nde projeler için ihtisas komisyonları kuruldu
Buraya neden kaldırım yapılmıyor?
İSU’dan Halıdere’ye 25 kilometrelik altyapı
İYİ Parti’de Derince ilçe yönetimi görevden alındı
O teröristler İzmit'ten araç kiralamışlar
